Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chystáte sa cez víkend k vode? Pribaľte aj dáždnik
Zdielať na

Chystáte sa cez víkend k vode? Pribaľte aj dáždnik

SLOVENSKO / Víkend sa nezadržateľne blíži a meteorologička relácie Najlepšie Počasie Miriam Jarošová pripravila predpoveď počasia. Prečítajte si, ako bude cez víkend.

Víkendové počasie bude v sobotu poznačené studeným frontom, ktorý už v noci z piatku na sobotu prinesie na severe krajiny prehánky a búrky. Počas soboty sa zrážky budú objavovať najmä na severe a východe a opäť to budú prehánky, občasný dážď, ojedinele aj búrky.

Denná teplota v sobotu v intervale od 24 do 28 °C, na severe miestami okolo 23 °C. Bude silno veterno, na juhozápade Slovenska v nárazoch okolo 65-70 km/h.

Nedeľa už bude iná...

Za studeným frontom sa veľmi rýchlo obnoví na Slovensku vysoký tlak vzduchu a od juhozápadu k nám zase začne prúdiť veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch.

Znamená to, že v nedeľu bude horúco, málo oblačnosti a zrážky iba ojedinele. Denná teplota od 26 °C do 31 °C, na severe okolo 24 °C: Vietor sa upokojí.

Začiatok budúceho týždňa bude veľmi teplý, denná teplota od 29 až do 35°C. "Pozor na agresívne slnko, veľa pite, chráňte si pokožku a v čase okolo obeda sa uchýľte do tieňa," odporúča meteorologička Najlepšieho Počasia Miriam Jarošová. 

Pozrite si predpoveď počasia meteorologičky Miriam Jarošovej:

Najčítanejšie správy