Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľké krúpy, zaplavené ulice a zničená úroda. Michalovce zasiahla silná búrka
Zdielať na
Krimi

Veľké krúpy, zaplavené ulice a zničená úroda. Michalovce zasiahla silná búrka

MICHALOVCE / V noci z utorka na stredu zasiahla Michalovce a ich okolie silná búrka. Z oblohy spadli v priebehu pár minút hektolitre vody. Miestni obyvatelia hovoria, že také čosi nezažili už mnoho rokov. Škody doteraz nie sú zrátané.

Všade kôpky ľadu, krúpy začali padať náhle, obyvatelia Michaloviec to vôbec nečakali. Ľudia utekali ako mohli. Všetci sa snažili nájsť úkryt a strechu nad hlavou. Zostať vonku bolo nebezpečné. "Počas búrky bol von môj syn, bála som sa o neho," povedala obyvateľka Michaloviec.

Búrka paralyzovala aj veľké obchodné centrum. Všetkých zákazníkov, ktorí sa v tej dobe nachádzali v ňom, museli evakuovať. "Intenzita búrky bola taká silná, že nám v obchodnom centre vyrazilo jedno kanalizačné potrubie - zvod zo strechy,"  uviedol riaditeľ obchodného centra Miroslav Zajac. Do priestorov tak začala vnikať voda veľkým prúdom.

Kanalizácia nestíhala

Michalovce sa v priebehu niekoľkých minút zmenili na Benátky. Všade bola voda, kanalizácia nestíhala odvádzať vodu. Prístup k autám bol komplikovaný. Kto chcel naštartovať a odísť, musel sa vyzuť a vôjsť do hlbokej vody.

Na dedinách v okolí Michaloviec bola situácia ešte horšia. Z neba tu padali veľké ľadové krúpy a namiesto vody, tam mali pokrývku ako v zime. "Padali také veľké krúpy, že keď ma zasiahli, bola to veľká bolesť," povedala obyvateľka obce Jastrabie Kristína Tomášová.

Veľké škody

Úrodu v obci Jastrabie zničila búrka za pár minút. Záhradky boli spustošené na nepoznanie. Následky búrky boli v niektorých prípadoch extrémne. Celkové škody zatiaľ nevyčíslili.

"Museli sme sprejazdniť vozovky v meste Michalovce, takisto sme odčerpali vodu z pivníc. V okrese Sobrance pri búrke strhlo niekoľko striech z domov," upresnil veliteľ družstva Hasičského a záchranného zboru Michalovce Martin Varmeďa.

Najčítanejšie správy