Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
SaS podáva podnet na disciplinárne konanie proti Dankovi
Zdielať na

SaS podáva podnet na disciplinárne konanie proti Dankovi

BRATISLAVA / Strana SaS v pondelok podáva podnet na disciplinárne konanie proti predsedovi Národnej rady Andrejovi Dankovi, ktorý podľa SaS nedovolil pokračovať v rokovaní o odvolaní Roberta Kaliňáka.

Podľa poslankyne Anny Zemanovej z SaS strana podáva podnet mandátovému a imunitnému výboru preto, lebo Danko svojvoľne prerušil schôdzu parlamentu. Tým podľa SaS zabránil poslancom v rokovaní o vyslovení nedôvery ministrovi vnútra.

Rozkrádanie štátu

"Andrej Danko vážnym spôsobom ohrozil demokratické princípy fungovania SR garantované ústavou a znemožnil poslancom vykonávať svoj mandát a vyjadriť svoj názor hlasovaním," vyhlásila v pondelok na brífingu poslankyňa Zemanová zo SaS. Jej straníckym kolegom taktiež prekáža, že oni sa snažia riešiť rozkrádanie štátu, zatiaľ čo Danko hovorí o dvornej etikete a obliekaní sa poslancov.

"Takto to nemôže ostať," povedala Zemanová a dodala, že výbor by mal v uznesení parlamentu odporučiť poslancovi Dankovi, aby sa vzdal mandátu poslanca.

Protesty

Poslankyňa Jana Cigániková z SaS na brífingu dodala, že strana v tejto súvislosti v pondelok v spolupráci s OĽaNO organizuje aj dva protesty. Jeden bude v Bratislave a druhý v Košiciach, kde vystúpi aj asistent poslanca Jozefa Rajtára Filip Rybanič, ktorý si ako pracovník banky pozeral účty Roberta Kaliňáka a Jána Počiatka.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy