Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ministerstvo zahraničných vecí dostalo do daru nové autá pre delegátov
Zdielať na

Ministerstvo zahraničných vecí dostalo do daru nové autá pre delegátov

BRATISLAVA / Slovensko bude o chvíľu predsedať Rade EÚ. Znamená to, že do Bratislavy príde veľké množstvo delegácií, ktoré sa budú po centre mesta presúvať. Ministerstvo zahraničných vecí nato dostalo k dispozícii 40 vozidiel.

Flotila minivanov bude zabezpečovať presun európskych predstaviteľov v kolónach na všetky oficiálne stretnutia. "Je to štyridsať vozidiel úplne nového modelu, Citroën  SpaceTourer a Peugeot Traveller - sú to dvojičky. Sú určené na prepravu VIP klientely," upresnil generálny riaditeľ Peugeot a Citroën a DS Matúš Paľa.

Autá za 45 000 eur

Cena jedného minivanu je takmer 45 000 eur. Spĺňajú najvyššie bezpečnostné štandardy, majú klimatizáciu ako v lietadle a dajú sa zmeniť na pojazdnú kanceláriu.

Automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia dodala tieto autá pre ministerstvo ako sponzorský dar. "Sponzorská zmluva je časovo limitovaná na obdobie od 1. júla do 12. októbra tohto roku," povedal splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo v Rade EÚ a štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok.

Autá však nie sú jediným sponzorským darom, vďaka ktorému počas predsedníctva  šetríme peniaze zo štátneho rozpočtu. "Ide o potraviny, telekomunikačné služby, prepravu. Ušetrili sme dokopy 360 000 eur," uzavrel Korčok.

1.júla 2016 Slovensko prevezme svoje historicky prvé polročné predsedníctvo v Rade EÚ. Počas 6 mesiacov bude Slovensko tvárou a hlasom EÚ v rôznych oblastiach fungovania EÚ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy