Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Hasiči zachraňovali tri milióny rozzúrených včiel
Zdielať na

Hasiči zachraňovali tri milióny rozzúrených včiel

KOVÁČOVCE / Pri kurióznej dopravnej nehode asistovalo päť hasičov neďaleko obce Kováčovce v okrese Veľký Krtíš. Na krajnici sa do priekopy zosunula a prevrátila na bok jazdná súprava. Jej súčasťou bol včelársky voz, v ktorom bolo 71 včelích rodín.

Včelári smerovali do obce Vrbovka, do cieľa mali 4 kilometre, keď jednému z vodičov prebehla popred auto srna. Chcel sa vyhnúť a trhol volantom. Príves s desiatkami úľov ho strhol do priekopy.

Agresívne včely

"Osoba bola mimo auta, nezranená. Z vozidla neunikali prevádzkové kvapaliny," povedal veliteľ zásahu Marián Tomaškin. Okolo jedenástej sa  situácia začala dramatizovať. Vystrašené včely začali byť agresívne a ohrozovali všetkých naokolo. K miestu nehody sa dalo priblížiť len v špeciálnom obleku.

Hasiči a pracovníci odťahovej služby si museli obliecť obleky a hlavy si chránili sieťkami. V približne sedemdesiatich úľoch mohli byť 3 milióny včiel. "Povedali, že to bude ako časovaná bomba," povedal svedok.

Protichemické obleky

"Zásah bol sťažený lietajúcim bodavým hmyzom. Zasahovali sme v protichemických oblekoch a oblekoch proti bodavému hmyzu," uviedol veliteľ.

Na  mieste bola redaktorka Edita Hutková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy