Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Marek spôsobil nehodu a ušiel. V aute zanechal kus svojej kosti
Zdielať na

Marek spôsobil nehodu a ušiel. V aute zanechal kus svojej kosti

ŽILINA / Tridsaťtriročný Marek z Bratislavy spôsobil v Žiline haváriu a z miesta nehody odišiel. V aute nechal, zapichnutú v palubnej doske, nechal časť vlastnej kosti z predlaktia.

K zrážke došlo pred desiatou hodinou večer. Mladý Bratislavčan išiel príliš rýchlo, preto jazdu nezvládol.

"Vodič pri prechádzaní kruhového objazdu pri plavárni narazil do stĺpa verejného osvetlenia," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

Zatiaľ čo 18-ročná spolujazdkyňa  zostala v aute, Marek odišiel preč. Vzápätí prišli policajti a začali vyšetrovať príčiny havárie. "Okrem krvných stôp si kriminalistický technik všimol aj úlomok kosti zapichnutej uprostred prístrojovej dosky," dodáva Balogová.

Operácia ruky

Technik dal kosť okamžite zamraziť. Šoféra medzitým policajti hľadali. Objavili ho skoro ráno pred garážami vzdialeného bytového komplexu. "Ak by ho nenašli a bol by ten stav dlhodobejší, hrozilo by veľké riziko straty končatiny," povedal súdny znalec Ľubomír Straka.

"Utrpel otvorenú zlomeninu predlaktia, kde chýbala časť kosti, tú následne lekár voperoval do ruky," uviedla hovorkyňa žilinskej nemocnice Viera Jurčiová.

Podľa zdroja televízie JOJ z prostredia nemocnice mu v krvi zistili, že nebol triezvy. Medzitým, ako spôsobil haváriu a našli ho policajti, prešlo takmer sedem hodín.

Téme sa venuje redaktorka Iveta Marešová:

Súvisiace články