Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Autobus plný detí zrazil cyklistu, Roman nedal znamenie o zmene trasy
Zdielať na

Autobus plný detí zrazil cyklistu, Roman nedal znamenie o zmene trasy

HOROVCE / Autobus plný školákov zrazil na moste v obci Horovce 39-ročného cyklistu. Šesťdesiatosemročný vodič autobusu, ktorý išiel tesne za ním, už zrážke zabrániť nevedel. Deti videli celý priebeh nehody.

Autobus s deťmi smeroval do školy v prírode. Autobus aj cyklista išli v jednom jazdnom pruhu. Muž na bicykli zrazu spravil nečakaný manéver. Vošiel rovno pod idúce vozidlo.

Odbočil bez znamenia

"Z ničoho nič odbočil doľava, ani smerovku ani nič a my sme mu s ľavou stranou vrazili do kolesa," opisuje situáciu šofér autobusu.

"Muž bez znamenia o zmene smeru jazdy náhle vošiel do jazdnej dráhy autobusu, ktorý viedol 68-ročný vodič," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Negatívny reverz

Tridsaťdeväťročný Roman po zrážke s autobusom spadol na zem. Na tele mal viacero odrenín a sťažoval sa na bolesť hlavy. Záchranári ho previezli do michalovskej nemocnice, dlho sa v nej nezdržal. "Privezený pacient nebol v ohrození života, odmietol však prijať vyšetrenia, alebo akúkoľvek zdravotnú starostlivosť a na základe negatívneho reverzu opustil nemocnicu," povedal hovorca nemocnice Tomáš Kráľ.

Všetci pasažieri v autobuse boli v poriadku. "Našťastie sa tomu cyklistovi nič nestalo a ani deti nebudú mať nejakú traumu. Zatiaľ to berú tak športovo, že stalo sa," povedala učiteľka.

Policajti u ani jedného z vodičov alkohol nezistili a nehodu na mieste zdokumentovali. Autobus hneď potom mohol pokračovať v jazde.

Na mieste bola redaktorka Andrea Točená:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy