Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Výtlk na Jaskovom rade nezaliali za tri mesiace, kým tam nezomrel cyklista
Zdielať na

Výtlk na Jaskovom rade nezaliali za tri mesiace, kým tam nezomrel cyklista

BRATISLAVA / Obyvatelia Koliby na na výtlk na Podkolibskej ulici upozorňovali od januára. V pondelok tam zomrel pod kolesami nákladiaka cyklista. Čo sa predtým nedalo mesiace, išlo zrazu expresne. Výtlk zaliali asfaltom aktivisti.

O veľkom výtlku na Jaskovom rade vedel Magistrát mesta Bratislava aj Mestská časť Nové Mesto niekoľko mesiacov, informoval ho o ňom obyvateľ Koliby. 

Cez stránku odkazprestarostu poslal fotku, popis výtlku. Následne si problém prehadzovali úrady medzi sebou niekoľko mesiacov. V pondelok 2. mája tu zomrel po zrážke s nákladným autom 72-ročný cyklista. Nákladiak ho vliekol do kopca mŕtveho ešte desiatky metrov.

Územie nikoho

Polícia ešte nevie, či priebeh nehody mohol ovplyvniť nebezpečný výtlk, no neopravený tam zostával napriek upozorneniam dlhé týždne. K výtlku, dokonca ani k ceste, sa dnes  nehlási magistrát ani mestská časť. Ide tak o územie nikoho.

Zatiaľ čo sa mesiace sporí magistrát s mestskou časťou, komu patrí tento kúsok komunikácie, občianski aktivisti sa chytili lopát.

Dočasne vyliaty asfalt

"Tak sme si povedali, že tam v rámci našich možností, dočasne, vylejeme asfalt, umožníme tým cyklistom, ktorí by tade chceli ísť, aby si vybehli na ten chodník, aby nešli do tej rizikovej zákruty, ako išiel ten spomínaný cyklista," hovorí Matúš Čupka zo združenia Zelená hliadka.

Provizórne zaliaty prepadnutý kanál, ako aj opravený výtlk život cyklistovi nevráti. Občania však v tomto prípade urobili naozaj maximum. Nielenže riadne nahlásili výtlk, ale po smrti cyklistu, si ho ešte aj sami opravili.

Téme sa venujú redaktori David Mimra a Richard Bolješik:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy