Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Predsedu národnej rady Andreja Danka prepustili z nemocnice
Zdielať na

Predsedu národnej rady Andreja Danka prepustili z nemocnice

BRATISLAVA / Predsedu národnej rady Andreja Danka v pondelok doobeda prepustili z nemocnice do domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Informovala o tom hovorkyňa Národného onkologického ústavu Viktória Vasilenková.

Po operácii žalúdka, ktorú Andrej Danko podstúpil minulý týždeň, sa nevyskytli žiadne komplikácie. Šéf parlamentu sa podľa hovorkyne Národného onkologického ústavu rýchlo zotavoval, začal chodiť a jesť.

"Predoperačné vyšetrenia i priebeh operácie ukázali, že ochorenie postihlo iba stenu žalúdka, preto bol aj liečbou prvej voľby chirurgický výkon. Aktuálny stav pacienta nevyžaduje žiadnu ďalšiu onkologickú liečbu," vysvetlila Viktória Vasilenková.

Ambulantné kontroly

Podľa odporúčaní ošetrujúcich lekárov by mal Danko minimálne dva týždne dodržiavať šetriaci režim a prísnu diétu. "Predseda národnej rady zostáva v kontrolnej ambulantnej starostlivosti," dodala.

Andrej Danko podstúpil minulý týždeň viaceré diagnostické vyšetrenia a pre nejasný nález v stene žalúdka sa tím lekárov rozhodol pre operáciu.

Predsedu národnej rady prijali do nemocnice v nedeľu 24. apríla. Počas operácie mu odstránili nález v žalúdku i s menšou časťou žalúdka. Operácia trvala dve hodiny a štyridsať minút, participovali na nej štyria chirurgovia.

Vedúcim tímu bol prednosta Juraj Pechan a hlavným operatérom chirurg Daniel Pinďák.

Andreja Danka prepustili z nemocnice, pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy