Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Okrem dvoch ministrov dostane Most-Híd aj piatich štátnych tajomníkov
Zdielať na

Okrem dvoch ministrov dostane Most-Híd aj piatich štátnych tajomníkov

BRATISLAVA / Strana Most-Híd nominuje do novej vlády okrem dvoch ministrov aj piatich štátnych tajomníkov. Na dve ministerské miesta a funkciu štátneho tajomníka v rezorte majú nastúpiť novozvolení poslanci. Za nich nastúpia do parlamentu náhradníci.

Ministerkou spravodlivosti má byť Lucia Žitňanská, ministrom životného prostredia László Solymos a štátnym tajomníkom na ministerstve dopravy má byť Árpád Érsek.

Mená treba potvrdiť

Za túto trojicu do Národnej rady SR nastúpia náhradníci. Za Žitňanskú to má byť Gabriel Csicsai. Za Solymosa Edita Pfundtner a za Érseka Péter Vörös.

V sobotu má schváliť vstup Most-Híd do vlády so Smerom-SD, SNS a Sieťou Republiková rada Mosta-Híd, ktorá bude zasadať v Bratislave.

Simonova kritika

Výhrady k vstupu do novej vládnej koalície prezentoval podpredseda strany Zsolt Simon. Ten v prípade schválenia vstupu Mosta-Híd do vlády nevstúpi do poslaneckého klubu strany v parlamente.

Včera na sociálnej sieti Simon zverejnil video z predvolebného mítingu, kde Béla Bugár hovorí o nebezpečenstve koalície Smeru a SNS.

„Nesmieme zabudnúť, že ide aj o to, aby sa nevytvorila vláda Smeru a SNS. Keď tam bol Fico so SNS, dostali sme po hlave,“ povedal v maďarčine Bugár.

Smer-SD bude mať vo vláde viac postov, ako ostatní partneri:

Zdielať na

Najčítanejšie správy