Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Katarína Macháčková zo strany Sieť odíde, ak tá pôjde do vlády so Smerom
Zdielať na

Katarína Macháčková zo strany Sieť odíde, ak tá pôjde do vlády so Smerom

BRATISLAVA / Novozvolená poslankyňa Katarína Macháčková vystúpi zo strany Sieť, ak tá vstúpi do vládnej koalície so Smerom-SD. Na sociálnu sieť napísala, že poslanecký mandát si ponechá.

"Vo svojom živote som sa vždy snažila byť principiálna vo veciach, ktoré si principiálnosť vyžadujú. Pred voľbami som sľubovala našim voličom zmenu a jednoznačne som sa vyjadrovala, že do vlády so Smerom nepôjdeme. Tento svoj sľub dodržím a v prípade, ak taká situácia nastane, vzdám sa členstva v Sieti," uviedla Macháčková s tým, že zostane poslankyňou národnej rady a bude naďalej zastupovať svojich voličov, bez ohľadu na svoj osobný komfort, ktorý by si účasťou v tejto koalícii zabezpečila.

Útoky a tlaky

Macháčková zároveň tvrdí, že už počas predvolebnej kampane a aj teraz útoky a tlaky na jej osobu a rodinu pokračujú.

Predsedovia strán Smer-SD a Sieť pri spoločnom rokovaní o prípadnom zostavení vlády nenašli prioritu alebo otázku, ktorá by ich rozdeľovala natoľko, že by neboli schopní pokračovať v ďalších rokovaniach. Po stretnutí s predsedom strany Sieť Radoslavom Procházkom to dnes vyhlásil predseda Smer-SD Robert Fico.

"Existujú podmienky, aby sme pokračovali v rozhovoroch medzi stranou Smer-SD a Sieť a som veľmi rád, že aj Sieť sa zajtra v trojčlennej delegácii zúčastní na rokovaní štyroch politických subjektov na úrade vlády," povedal dnes Fico.

Odchod Beblavého

V stredu sa funkcie podpredsedu strany Sieť vzdal Miroslav Beblavý. "Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku," napísal Beblavý. Zároveň avizoval, že prehodnotí svoje rozhodnutie zostať v strane Sieť, ak tá pôjde do vlády so Smerom-SD.

Robert Fico rokoval s Radoslavom Procházkom:

Súvisiace články