Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sieť sa trhá. Beblavý sa vzdal funkcie, neverí Procházkovi
Zdielať na

Sieť sa trhá. Beblavý sa vzdal funkcie, neverí Procházkovi

BRATISLAVA / Miroslav Beblavý sa vzdal funkcie podpredsedu strany Sieť, uviedol to na svojom facebookovom profile. Dôvodom je narušenie dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku.

"Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku, ktoré vyplýva nielen z medializovaných informácií, ale aj z priebehu pondelkového predsedníctva strany," napísal Beblavý na Facebooku.

Predseda Siete Procházka totiž v stredu priznal, že sa v nedeľu stretol s podpredsedom Smeru-SD Robertom Kaliňákom. "Súčasťou mojej práce je neformálna komunikácia s predstaviteľmi iných parlamentných strán," povedal Procházka po neformálnom stretnutí s predsedom SaS Richardom Sulíkom.

Procházka opätovne zdôraznil, že s Ficom v nedeľu nerokoval o zostavovaní vlády. "Kde som v nedeľu bol alebo nebol je moja vec a vec mojich voličov," konštatoval.

Ako predseda Siete sa podľa vlastných slov musí neformálne stretávať s predstaviteľmi iných strán a získavať informácie. "Vnímam to ako moju prácu," komentoval.

Ostáva v strane

Beblavý ale v strane ostáva. Zdôraznil, že cíti záväzok voči 36 485 voličom, ktorí mu dali krúžok, ale aj všetkým voličom, ktorí dali hlas Sieti.

"Toto stanovisko by som prehodnotil vtedy, ak by sa vedenie strany aj napriek svojim sľubom, potrebám Slovenska a vôli voličov zjavne vyjadrenej vo voľbách, rozhodlo vytvoriť vládu so stranou Smer-SD," dodal.

Miroslav Beblavý sa vzdal funkcie. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy