Zatiahnuté
21°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Obce a mestá sa chystajú na voľby, mnoho voličov bude v regióne Jasnej
Zdielať na

Obce a mestá sa chystajú na voľby, mnoho voličov bude v regióne Jasnej

BRATISLAVA / Na sobotňajšie parlamentné voľby sa dlhodobo pripravujú aj obce a mestá. Do takmer šesťtisíc okrskov po celom Slovensku totiž musia okrem iného nachystať aj tony tlačovín a iných materiálov. Mnoho ľudí si chodí ešte stále vybavovať hlasovacie preukazy.

Nové Mesto patrí medzi najväčšie bratislavské mestské časti. Pre tieto voľby musí pripraviť až 45 okrskov.

Obrovské množstvo tlačovín je pripravené pre približne 34 tisíc voličov v Novom Meste. Sú tu nielen hlasovacie lístky, ale aj obálky, skladacie urny či iné dokumenty a pomôcky potrebné pre voľby. Podľa starostu Rudolfa Kusého ich zo sklady začnú rozvážať do okrskov v piatok.

"Väčšina volebných miestností sa nachádza v našich školách. Tak, ako obyčajne, zvládneme to všetko načas," hovorí starosta.

Voľby zo zahraničia

V Novom Meste zaznamenali stopercentný nárast záujemcov, ktorí chceli voliť poštou zo zahraničia. Asi tisíc občanov si už bolo vybaviť hlasovací preukaz, s ktorým môžu voliť kdekoľvek v republike.

"Medzi nimi boli skôr starší, ale chodia aj mladí," hovorí pracovníčka miestneho úradu.

Prípravy v Jasnej

Veľký počet ľudí s hlasovacími preukazmi očakávajú v regióne Jasnej, kde bude cez víkend Svetový pohár lyžiarok. Starostka obce Demänovská Dolina hovorí, že ich jediný okrsok na obecnom úrade bude pripravený. Môže sa ale stať, že ak tam príde veľa voličov s preukazmi, tak pred úradom a v ňom budú stáť v radoch.

"Chcela by som požiadať všetkých voličov, ktorí prídu voliť na voličský preukaz, aby sa radšej rozhodli využiť volebné okrsky v meste Liptovský Mikuláš alebo v okolitých obciach," žiada starostka Ľubomíra Klepáčová.

Obce a mestá sa chystajú na sobotňajšie voľby, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy