Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kráľ Rómov: Zakázal som užívanie a predaj drog, teraz ma chcú odvolať
Zdielať na

Kráľ Rómov: Zakázal som užívanie a predaj drog, teraz ma chcú odvolať

BRATISLAVA / Nie sme spokojní s kráľom, už ho nechceme. Taký je výsledok snemu olašských Rómov, ktorý sa konal v Štúrove. Účastníci ním chceli dať kráľovi najavo, že už nie je kráľom. Ten je však rozhodnutý proti tomu nekompromisne bojovať.

Rómovia z juhu Slovenska sa stretli už po tretíkrát. Tak ako v Belej a v Nových Zámkoch, aj tentoraz v Štúrove majú jediný bod rokovania. "Aby sme dali vedieť pánovi Róbertovi Botošovi, že on nie je rómskym kráľom ale samozvancom," vysvetľuje prezident rómov zo snemu v Štúrove Jozef Láďo Konti.

Rómsky kráľ si už podobnými turbulenciami prešiel pred niekoľkými mesiacmi. No proti týmto aktivitám je rozhodnutý nekompromisne bojovať. "Žiadam preto ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby si posvietil na toho pána Jozefa Kontiho," uviedol rómsky kráľ z Košíc Róbert Botoš.

Drogy

Kráľ Rómov od svojej korunovácie vyzýval na zákaz užívania akýchkoľvek omamných látok, a vraj toto má byť dôvodom na jeho odvolanie. "Ja som vlastne jeho prekážkou v krajine, lebo mu chcem zabrániť, predaj drog, a to nešťastie rozbíjania životov," vysvetľuje Botoš.

Faktom je, že spomínaný muž bol medzinárodne hľadaný a počas kráľovskej korunovácie aj zatknutý v penzióne, kde vystupoval s falošnou identitou. "Keď je niekto podozrivý, ešte neznamená, že je vinný. Áno, bol som obvinený a ale ukázalo sa, že to nieje pravda," uviedol prezident Rómov zo snemu v Štúrove Jozef Láďo Konti.

Výzva kráľa

"Ako rómsky kráľ, žiadam všetkých Rómov, aby sa nezúčastňovali Kontiových akcií, lebo tiež asi budú podozrivý z drogových akcií, ktoré robí," vyzval Rómov Róbert Botoš.

"Nevie sa brániť, tak útočí. Keď je chlap, mal by prísť a mal by sa obhájiť," myslí si Jozef Láďo Konti. Zároveň dodal, že rómskeho kráľa vyzýva na spoločný drogový test.

Olašským rómom z juhu vadí vzdelanie muža, o ktorom tvrdia, že ho z pozície kráľa už odvolali. Dôkazom má byť dekrét ceny rómskeho kráľa. Presnejšie podpis na ňom. "Neželáme si, aby nás zastupoval taký analfabet, ktorý sa nevie podpisovať a podpisuje sa paličkovými písmenami. Nedokončil ani základnú školu," tvrdí prezident Rómov zo snemu v Štúrove. Róbert Botoš však tvrdí, že je dostatočne vzdelaný, ako akýkoľvek iný Róm.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy