Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jana našla v Bánovciach nad Bebravou peňaženku s tisíckami eur, vrátila ju
Zdielať na

Jana našla v Bánovciach nad Bebravou peňaženku s tisíckami eur, vrátila ju

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Pani Jana z Bánoviec nad Bebravou našla v meste peňaženku, v ktorej bolo takmer 2 300 eur. Peňaženku odovzdala policajtom a tí kontaktovali jej majiteľa. Ten medzičasom prežíval poriadny stres. Peniaze totiž neboli jeho.

Pani Jana našla v centre Bánoviec nad Bebravou peňaženku plnú peňazí. Nechal ju tu kuriér, ktorý nakladal balíky. Nevšimol si ju a odišiel bez nej. "Krabice som zobral, naložil do auta a išiel preč, čiže peňaženka zostala na múriku," vysvetlil kuriér.

O pár minút neskôr išla okolo pani Jana. Tá si peňaženku všimla. "Dcéra bola vyberať z bankomatu hotovosť, videla som na múriku peňaženku. Nakukla som, bolo tam veľa peňazí, tak som ich išla dať na políciu," hovorí nálezkyňa peňaženky.

Veľká hotovosť

V peňaženke bola finančná hotovosť viac ako 2240 eur. Matka dvoch detí toľko peňazí pohromade ešte nevidela a určite by sa jej zišli. Napriek tomu sa zachovala veľmi čestne. Z peňaženky nevzala ani cent. "Peniaze neboli moje, mne to nepatrilo, každý normálny človek by to spravil," myslí si nálezkyňa.

Mladý muž, ktorý peňaženku zabudol si to všimol a takmer skolaboval. Peniaze boli totiž firemné. "Keď som sa na námestie vrátil, peňaženka bola preč, bol som z toho hotový. Pocit beznádeje," dodal kuríer.

Polícia

Netrvalo dlho a policajti mu oznámili radostnú správu. "Policajti následne kontaktovali majiteľa a peňaženka mu bola vrátená," uviedla policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Napriek tomu, že peniaze by sa jej boli zišli, pani Jana svoje rozhodnutie neľutuje.  Tak isto by sa zachovala aj nabudúce. "To sa málo vidí v dnešnej dobe. Ja som v také dobro ani neveril," dodáva majiteľ peňaženky,

Súvisiace články

Najčítanejšie správy