Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič oklamal policajta, teraz mu hrozí väzenie
Zdielať na

Vodič oklamal policajta, teraz mu hrozí väzenie

NITRA / Vodič zo Šale tvrdil, že ho dopravný policajt pokutoval za prekročenú rýchlosť, keď pomáhal matke s dieťaťom v ohrození života. Teraz má na krku obvinenie. Trestné oznámenie naňho podal samotný dopravný policajt.

Vodič pred niekoľkými mesiacmi tvrdil, že ho v dedine pri Nitre zastavila žena, ktorej dieťa dostalo záchvat. Naložil ich do auta a ponáhľal sa s nimi k lekárke. Pritom prekročil rýchlosť, a namerali ho policajti.

"Pribehol som k nej, lebo som videl, že už dostávala šok. Videl som, že chlapec má kŕčové záchvaty," povedal.

Slovo proti slovu

Muž hovoril o tom, že policajt sa zachoval neľudsky, a dal mu aj pokutu. Dopravný policajt od začiatku tvrdil, že žiadna matka ani dieťa v aute nesedeli.

"Vysvetľoval som mu situáciu, že nemám čas tieto veci riešiť a potrebujem chlapca dostať k lekárke,"
tvrdil vodič.

Policajta preverovali nadriadení. Bol si istý, že nič neurobil, a preto podal na vodiča trestné oznámenie. Bol obvinený z trestného činu ohovárania.

Vyšetrovanie je už takmer ukončené s jasným výsledkom. "Celý zákrok prebehol inak, ako vodič uvádza," informoval riaditeľ krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Miroslav Michalčík.

Priznal chybu

Vodič si teraz sype popol na hlavu. "Nebolo mojím úmyslom ani zámerom poškodiť nikoho. To, že to klasifikovali ako prečin ohovárania ma zaskočilo a musím tomu čeliť. Neviem, čo ma viedlo k takémuto nerozvážnemu konaniu," vyhlásil Milan.

"Celý rok som bol pod veľkým psychickým tlakom, do toho pokuta a dlhodobo prázdna peňaženka a chorý syn, ktorého som viezol do tábora," vysvetľuje svoje konanie muž.

Muž všetko ľutuje a uznáva aj to, že pokutu dostal právom. "Vždy som išiel príkladom a pozrite, čo som urobil. Akoby som bol v nijakom zvláštnom tranze a nevedel čo robím," tvrdí.

Za ohováraniu mu teraz hrozí trest odňatia slobody na dva roky.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy