Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Zima dorazila. Meteorológovia varujú pred nízkymi teplotami
Zdielať na

Zima dorazila. Meteorológovia varujú pred nízkymi teplotami

SLOVENSKO / Výstrahu 1. stupňa pre extrémne nízke teploty vydali meteorológovia pre okresy v Prešovskom, Košickom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji s výnimkou južných okresov. V Prešovskom a Košickom kraji môže teplota klesnú na -15 až -18 stupňov Celzia, v okresoch Žilinského a Banskobystrického kraja na -15 až -17 stupňov Celzia.

"Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia," uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke.

Studená nedeľa

V nedeľu bude jasno až polooblačno. Na západe, a spočiatku aj v Banskobystrickom kraji, bude oblačno až zamračené. Ojedinele sa môže vyskytnúť aj slabé sneženie. Najmä na juhozápade.

"Denná teplota dosiahne mínus 8 až mínus 3 stupne," hovorí meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič. Vietor bude len slabý.

Výstraha meteorológov, pozrite si reportáž:

Chladný začiatok týždňa

Začiatok týždňa bude chladný. Cez deň bude prevažne zamračené a miestami sa môže vyskytnúť slabé sneženie. na severe a východe spočiatku bude ešte väčšinou polojasno.

"Teploty cez deň sa vyšplhajú na mínus 8 až mínus 2 stupne Celzia," hovorí Peter Jurčovič.

Vietor bude juhovýchodný a dosiahne rýchlosť 10 až 20 kilometrov za hodinu. Na západe môže v nárazoch mať rýchlosť až 55 kilometrov za hodinu.

Pozrite si predpoveď počasia meteorológa Petra Jurčoviča:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy