Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Vianoce v nemocnici: Ježiško nezabudol ani na deti na onkológii
Zdielať na

Vianoce v nemocnici: Ježiško nezabudol ani na deti na onkológii

BRATISLAVA / Nie všetci prežili Vianoce s rodinou a v pohodlí domova. Pre podlomené zdravie muselo v nemocnici zostať mnoho ľudí vrátane detí. Ježiško ale nezabudol ani na nich. Darčeky rozbaľovali aj na Klinike detskej hematológie a onkológie v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave.

Takmer sto detí v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave nemohlo byť na Vianoce doma. Sviatky, ktoré iní prežívajú s rodinou, im pripomínali aspoň stromčeky blikajúce na nemocničných skrinkách.

Za deťmi, ktoré musia zostať v špeciálom sterilnom režime, tak dorazili rodičia i súrodenci.

Smutné oči rodičov i detí

Lekári priznávajú, že je ťažké žiadostiam detí, aby aspoň sviatky mohli prežiť doma, odolávať. "My im umožníme do takej miery, aby to bolo bezpečné, mať tu svoju rodinu, svojich blízkych," hovorí lekárka Martina Mikesková. 

"V prípadoch pacientov, ktorí majú závažnejšie komplikácie, povolíme len prítomnosť rodiča," dodáva. 

Tí, ktorí síce v nemocnici zostať museli, no mohli opustiť svoju izbu, pustili lekári aspoň na krátku prechádzku.

Darčeky

Každému z pacientov však Ježiško doručil darček. "Tie Vianoce sa snažíme spríjemniť a urobiť maximum, aby boli čo najpríjemnejšie pre každé dieťa," upresnila hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická. 

Deti, ktoré sa liečia na onkológii, sa darčekom síce potešili, no ich najväčším prianím je zdravie a to, aby mohli byť so svojou rodinou.

Ježiško nezabudol ani na onkologických pacientov, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články