Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Sestry z Popradu stiahli výpovede. Niektoré sa nervovo zrútili
Zdielať na

Sestry z Popradu stiahli výpovede. Niektoré sa nervovo zrútili

POPRAD / 130 sestier v popradskej nemocnici stiahlo svoje výpovede. Kým ony hovoria o nátlaku a neštandardných rokovaniach, ministerstvo oponuje , že sa tak rozhodli dobrovoľne.Údajne sa z celej tejto situácie niekoľko zdravotných sestier dokonca psychicky zrútilo. Jedna z nich sa rozhodla prehovoriť, tá ale výpoveď nestiahla a odchádza na iné pracovisko.

"Vnímam to ako nátlak. Niektoré dievčatá sa tam psychicky zrútili," hovorí zdravotná sestra Jana Sedláková.

V popradskej nemocnici je zdá sa dobojované. Spod Tatier prichádza správa o prvom hromadnom stiahnutí výpovedí.

Pod nátlakom

Hovorilo sa o tom, že v decembri sestry chystajú ďalšiu vlnu. Teraz ich urýchlene stiahli. "Že vianočné odmeny dostanú iba vtedy ak stiahnu výpovede do ukončenia výplat a zamestnávateľ na nich tlačil aby sa rozhodli rýchlo a sestry nemali možnosť poradiť sa so svojim právnikom," dodáva zdravotná sestra Jana.

"Sestry v Poprade sa rozhodli samostatne, my odmietame akékoľvek informácie o tom, že je vyvíjaný na sestry nátlak," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.

Ministerstvo sa teší

Podľa zdravotnej sestry prístup nemocnice nemal nič spoločné so slušným vyjednávaním. Vedenie popradskej nemocnice sa k týmto vyjadreniam nevyjadrilo a ponechalo to na ministerstvo.

Tam spokojnosť s týmto rozhodnutím neskrývajú a vraj to ešte nie je koniec. "Je to pozitívna informácia, aj keď nemôžeme hovoriť vôbec o tom, že celá táto situácia nás teší. Momentálne máme späť 173 výpovedí a pribúdajú ďalšie," dodala Čižmáriková.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy