Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nemocnice hľadajú nové sestry, lákajú na plat aj benefity
Zdielať na

Nemocnice hľadajú nové sestry, lákajú na plat aj benefity

SLOVENSKO / Nemocnice, v ktorých dali zdravotné sestry výpovede, hľadajú za ne náhradu. Fakultná nemocnica v Trnave láka zdravotné sestry na priemerný plat 975 eur.

Inzerát zverejnila Fakultná nemocnica v Trnave krátko po tom, čo viac ako sto sestier a pôrodných asistentiek podalo výpovede. Pripojili sa k celoslovenskému protestu proti zákonu o odmeňovaní zdravotníckych pracovníkov.

Výpoveď podalo 105 sestier

Vedenie trnavskej nemocnice dostalo podľa jej hovorcu Matúša Stračiaka 106 výpovedí od sestier a pôrodných asistentiek, jedna výpoveď stiahla. Výpovede prišli z gynekologicko - pôrodníckej kliniky, neurologického oddelenia, kliniky anesteziológie a intenzívnej medicíny, internej kliniky, ORL oddelenia, očného oddelenia a oddelenia centrálnej sterilizácie.

"K záležitosti pristupujeme tak, aby nebolo nijakým spôsobom ohrozené poskytovanie zdravotnej starostlivosti,“ uviedol Stračiak.

Lákajú na príplatky a iné enefity

Aj niektoré ďalšie nemocnice, v ktorých podali sestry hromadné výpovede, hľadajú za ne náhradu. Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach ponúka sestrám nástupný plat 695 eur plus osobné ohodnotenie a príplatky.

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Prešove zasa skrátený týždenný pracovný čas a časový postup, čo znamená zvyšovanie základnej zložky mzdy každé tri roky.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy