Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenská polícia zadržala prevádzačov s migrantmi z Vietnamu
Zdielať na

Slovenská polícia zadržala prevádzačov s migrantmi z Vietnamu

BRATISLAVA / Skupina ľudí zo socialistického Vietnamu chcela okúsiť kapitalistický Západ, ale zastavila ich slovenská polícia. Štvorici prevádzačov tak namiesto zárobku hrozí päťročné väzenie.

Vietnamcov prevážali štyria muži v dvoch autách. Polícia tvrdí, že na Slovensko sa dostali z Ukrajiny, schengenskú hranicu ale prekročili mimo oficiálneho priechodu.

"Ešte minulý týždeň mali štyria muži v katastri obce Závadka v michalovskom okrese naložiť do dvoch vozidiel ôsmich občanov Vietnamskej socialistickej republiky," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Tisíc eur

Polícia následne v Horovciach zadržala 21-ročného Andreja, o dva roky staršieho Vasyla, jeho rovesníka Romana a 26-ročného Vasyla. Mužov, ktorí mali za každého prevezeného nelegálneho migranta inkasovať tisíc eur, obvinili z prevádzačstva. Osmička cudzincov podľa informácií TV JOJ smerovala do Rakúska.

"Vyšetrovateľ už prokurátorovi navrhol väzobné stíhanie všetkých obvinených. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až päť rokov," informovala Baloghová.

Mladiství nelegálni migranti skončili v detskom domove v Medzilaborciach.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy