Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Pasažieri čakali na odlet 6 hodín, letisku došlo palivo
Zdielať na

Pasažieri čakali na odlet 6 hodín, letisku došlo palivo

KOŠICE / Len na trase Košice-Londýn mal šesťhodinové meškanie. Príčinou bol nedostatok paliva na letisku. Cisterna napokon priviezla zásoby až z Brna. Desiatky cestujúcich ale na letisku strávili dlhé hodiny bez toho, aby sa dozvedeli, kedy nastúpia na palubu.

"Povedzte nám informáciu, prečo neletíme a kedy letíme," dožadoval sa jeden z cestujúcich.

Mnohí z pasažierov mali ráno nastúpiť v Londýne do práce, iní meškali na stretnutia.

"Od rána od siedmej nám stále hovoria o hodinu, o hodinu. Ja keď tam nebudem o štvrtej, tak tam nemusím letieť vôbec," hovorí cestujúca Lívia.

Problém: palivo

Napokon sa pasažieri dozvedeli, že problém je v palive. Hodiny museli čakať na cisternu, ktorá dorazila až z Brna. Nervozita v odletovej hale rýchlo stúpala.

"Sú tu ľudia, ktorí čakajú od jednej hodiny ráno, keďže nemali iný spoj, takže sú unavení. Sú tu tiež ľudia s malými deťmi i takí, čo mali byť ráno v Londýne v práci. Sú tu tiež takí, ktorí mali dohodnuté stretnutia a nič, čakáme," dodáva Lívia.

"Ľudia, ktorí potrebujú ísť niekde ďalej sú nervózni, lebo im prepadnú ďalšie letenky. Kto im to vykompenzuje?," pýtal sa ďalší cestujúci.

Cisterna 

Cisterna s palivom dorazila krátko pred jedenástou hodinou. Niektorí cestujúci to ale vzdali a lety prebookovali. Mnohí už nezvládli na letisku čakať od skorých ranných hodín.

"Došlo ku kombinácii viacerých faktorov. V týchto dňoch sme mali nadštandardný odber paliva, zároveň došlo k odstávke výdaju paliva v rafinérií," vysvetlil situáciu zástupca riaditeľa letiska v Košiciach Štefan Fedák.

Odleteli so šesťhodinovým meškaním

Po doplnení paliva sa cestujúci dostali na palubu a do Londýna odleteli presne na poludnie.

Podľa vyjadrenia letiska cestujúcim poskytli všetky služby, na ktoré mali nárok. Dostali občerstvenie a možnosť let prebookovať.

Na košickom letisku čakali pasažieri dlhých šesť hodín, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy