Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Z nemocnice zmizli nebezpečné lieky. Analgetiká a anestetiká ukradol lekár
Zdielať na

Z nemocnice zmizli nebezpečné lieky. Analgetiká a anestetiká ukradol lekár

TRENČÍN / V trenčianskej nemocnici došlo ku kurióznej krádeži. Zmizli analgetiká a anestetiká. Tie boli uložené v špeciálnej skrinke a takmer nikto k nim prístup nemal. Sestričky ale našli vylomenú skrinku a lieky chýbali. Trenčianski policajti zlodeja rýchlo chytili. Bol ním lekár z urológie.

Lieky boli uzamknuté v špeciálnej skrinke. V priebehu noci ale zmizli.

Sestričky, ktoré ráno prišli do práce, okamžite vedeli, že na chirurgickom oddelení úradoval zlodej.

"Pre podozrenie z krádeže liekov bola privolaná polícia," uviedla hovorkyňa trenčianskej nemocnice Petra Gembešová.

"Páchateľ odcudzil analgetiká a anestetiká," dodala trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

"Používajú sa na výrobu drog, hlavne pervitínu a môžu sa užívať aj bežne. Sú to veľmi nebezpečné látky," uviedol odborník na liečbu závislostí Marián Daubner.

Zlodejom lekár

Policajti začali po zlodejovi pátrať. Netrvalo dlho a muž skončil v rukách mužov zákona. Lieky ukradol 35-ročný lekár z urológie. Podľa informácií televízie JOJ sa k činu priznal.

"Vyšetrovateľ obvinil 35-ročného muža z prečinu krádeže a zločinu výroby omamných, psychotropných látok," dodala Antalová.

"Človek, ktorý užíva takéto lieky, nemá zdravý úsudok. Potom sa pýtam, ako môže on liečiť ľudí pod takýmito látkami," hovorí Daubner.

Práceneschopný

Obvinený lekár v stredu v práci nebol. Podľa informácií televízie JOJ bol práceneschopný.

"Do tejto chvíle nemáme informácie o priebehu a výsledkoch vyšetrovania. K prípadu sa v tomto štádiu nebudeme bližšie vyjadrovať," konštatovala Gembešová.

Jazda pod vplyvom

Zadržaný lekár mal problémy so zákonom aj v minulosti. Pred dvoma rokmi šoféroval pod vplyvom alkoholu. V krvi mal viac ako promile.

"Obvinenému sudca uložil peňažný trest vo výmere 400 eur a trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá každého druhu v trvaní jedného roka," potvrdil hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Súd čaká lekára opäť. Lieky podľa informácií televízie JOJ z prostredia nemocnice ukradol pre vlastnú potrebu. "V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie," dodala Antalová.

Z nemocnice zmizli nebezpečné lieky, zlodejom bol lekár, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy