Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stranu SaS povedie do volieb Richard Sulík, cieľom je aspoň 6 percent
Zdielať na

Stranu SaS povedie do volieb Richard Sulík, cieľom je aspoň 6 percent

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Opozičná Sloboda a solidarita (SaS) dnes predstavením volebného programu odštartovala volebnú kampaň. Liberálov do volieb povedie ako líder predseda Igor Sulík, cieľom strany je získať v parlamentných voľbách podporu minimálne šiestich percent voličov.

"Do volieb je 140 dní. Budeme sa stretávať s voličmi, budeme im vysvetľovať náš program a to, že SaS je čestná a jasná ponuka. Po 14 rokoch je opäť čas na realizáciu odvážnych reforiem, o tom je náš ekonomický program 2020, aby sa na Slovensku oplatilo pracovať podnikať a žiť,“ povedal dnes novinárom Sulík.

Odvážne ekonomické reformy

Odvážne ekonomické reformy potrebuje Slovensko preto, aby životná úroveň všetkých občanov rástla rýchlejšie. Krajina by mala predovšetkým zlepšiť podnikateľské prostredie, ktoré sa za vlády Smeru neustále zhoršovalo a zastaviť korupciu, ktorá narástla do obludných rozmerov.

Za opatrenie, ktoré by najviac a najrýchlejšie zlepšilo ekonomické prostredie a pomohlo zamestnávateľom aj pracujúcim, považuje Sulík zavedenie a zníženie rovnej dane na 15 percent. Zníženie rovnej dane by vykryl z peňazí, ktoré dnes vláda dáva na sociálne balíčky. Veľmi rýchlo, takmer okamžite, sa podľa lídra SaS dá zaviesť viac ako stovka opatrení, ktoré nestoja žiadne peniaze, ale výrazne by zlepšili podnikateľské prostredie.

Odmietajú ľavicovú ideológiu

"Jasne sme vylúčili akúkoľvek povolebnú spoluprácu so Smerom, ktorý je zodpovedný za nevídanú korupciu, kradne sa všade,“ konštatoval Sulík. Vláda Roberta Fica podľa jeho slov zároveň rozvrátila podnikateľské prostredie a verejné financie.

"Odmietame ľavicovú ideológiu, ktorá sa zameriava na rozdávanie peňazí, ktoré vytvoril niekto iný. Považujeme za správne podporiť tých, čo hodnoty vytvárajú a robiť kroky pre to, aby sa mali lepšie všetci,“ vysvetlil Sulík.

Samotnú kampaň v regiónoch budú viesť liberáli od januára. "Máme množstvo nápadov ako voličov zaujať a osloviť. Začali sme sa stretávať s podnikateľmi, čo považujeme za dôležité, lebo keď sa zlepší podnikateľské prostredie, zvýši sa zamestnanosť,“ dodal predseda SaS.

Kandidátku povedie Sulík, za ním budú nasledovať podpredsedovia a tímlídri jednotlivých oblastí, strana ju predstaví v novembri.

Vydokladujú každý cent

Na kampaň plánuje SaS minúť 380 tisíc eur, Sulík zdôraznil, že tak ako vždy budú vedieť vydokladovať každý cent, keďže nie sú v područí oligarchov.
Na otázku, kto by podľa Sulíka mal byť premiérom potenciálnej pravicovej vlády, odpovedal: "Ak vznikne pravicová vláda a my spravíme všetko pre to, aby vznikla, premiérom bude predseda najsilnejšej strany a my to budeme akceptovať,“ uzavrel.

SaS podľa Sulíka nerezignovala na liberálnu agendu ako sú registrované partnerstvá alebo dekriminalizácia marihuany, najbližšie štyri roky však Slovensko podľa jeho slov potrebuje v prvom rade odvážne ekonomické reformy, aby sa zvýšila životná úroveň všetkých.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy