Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Harabin sa nevzdáva, Švecovú má preveriť generálna prokuratúra
Zdielať na

Harabin sa nevzdáva, Švecovú má preveriť generálna prokuratúra

BRATISLAVA / Senát Štefana Harabina skončil po zmene pracovného rozvrhu na Najvyššom súde. Od 14. septembra už nie je ani predsedom trestného kolégia. Harabin už pri prvých zmenách avizoval, že to tak nenechá. Tvrdil, že jeho šéfka porušuje zákon. A v pondelok podnikol prvé právne kroky.

"Ja som nikdy dopredu nehovoril svoje tromfy," hrozil Štefan Harabin po zmene pracovného rozvrhu trestného kolégia, ktorým bolo to jeho rozpustené.

Špecifikovať svoj zámer nechcel, ale televízii JOJ sa podarilo zistiť, že už začal konať. "Podal som trestné oznámenie na predsedníčku za zneužívanie právomoci verejného činiteľa," potvrdil Harabin.

Podnet na prešetrenie zákonnosti

V pondelok popoludní podal na prokuratúru podnet na prešetrenie zákonnosti postupu svojej šéfky Daniely Švecovej. Porušila vraj nielen jeho práva, ale i práva ľudí.

"Verím, že pokiaľ Jaromír Čižnár nie je politickým generálnym prokurátorom, tak musí okamžite začať trestné stíhanie. To je tak zjavné, tak okaté, tak viditeľné porušenie zákona, ústavy a medzinárodných dokumentov," Harabin.

Nevyjadrila sa

Predsedníčka Najvyššieho súdu sa vyjadrovať k dokumentu nechce. Tvrdí ale, že ho ešte ani nevidela. "Ja sa vyjadrovať nebudem," Švecová.

V každom prípade ale platia jej vyjadrenia, ktoré predchádzali koncu Štefana Harabina na stoličke predsedu trestného kolégia.

Štefan Harabin sa nevzdáva, podal podnet na prešetrenie zákonnosti postupu svojej šéfky Daniely Švecovej, pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy