Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Sudca Najvyššieho súdu Milan Karabin zomrel na dovolenke v Turecku
Zdielať na

Sudca Najvyššieho súdu Milan Karabin zomrel na dovolenke v Turecku

BRATISLAVA/ANKARA / Sudca Najvyššieho súdu a jeho bývalý predseda Milan Karabin zomrel na dovolenke v Turecku. Informoval o tom Denník N. Podľa agentúry SITA Karabin dostal infarkt pri plávaní v mori a utopil sa.

Karabin bol predseda Najvyššieho súdu v rokoch 1996 až 1997 a 2003 až 2008. Pracoval v senáte s Jurajom Klimentom a Petrom Szabom. V tomto senáte je po zmene rozvrhu práce na súde aj Štefan Harabin.

"Emeritný predseda Najvyššieho súdu pán Milan Karabin bol prototypom slušného a čestného sudcu, ktorý za každých okolností presadzoval idey spravodlivosti pre všetkých rovnako. Svetlé stránky rozhodovacej činnosti Najvyššieho súdu budú navždy spojené s jeho menom. Česť jeho pamiatke!"
napísal Denníku N predseda senátu Kliment.

Dôchodku sa nedožil

"Ak by bolo takých sudcov viac ako tento, tak by slovenská justícia bola dávno v kolapse a na kolenách. Že nie je, to je iba zásluhou toho, že takých sudcov nemá. Väčšina je svedomitých a čestných," povedal v minulosti Karabin o Harabinovi. S Harabinom mal Karabin spory, Harabin naňho podal aj podnet na disciplinárne stíhanie, pripomína denník.

K úmrtiu sudcu sa vyjadril aj prezident Andrej Kiska. "Milan Karabin bol vzorom čestného sudcu, predstaviteľom slušného, poctivého súdnictva, o ktoré sa na Slovensku tak veľmi snažíme," povedal prezident na záver príhovoru ku Dňu Ústavy Slovenskej republiky.

Karabin by sa dožil 21. septembra 66 rokov. Ku koncu roku plánoval odísť do dôchodku.

Milan Karabin zomrel na dovolenke v Turecku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy