Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štefan Harabin sa opäť pripomenul, cez sporný rozsudok
Zdielať na

Štefan Harabin sa opäť pripomenul, cez sporný rozsudok

BRATISLAVA / Aj keď vo vedúcich pozíciách súdnictva skončil - pripomína sa pravidelne. Naposledy rozhodnutím, ktorým zrušil rozsudok pre muža obvineného zo zneužívania. A to kvôli sudcovi, ktorý násilníka súdil. Minister spravodlivosti hrozí Štefanovi Harabinovi disciplinárkou.

Prípad, ktorý sa dostal do rúk Štefana Harabina, rozhodoval sudca, ktorý mal problém s alkohol za volantom. V Českej republike bol právoplatne odsúdený.

Kriminálnik v talári

Napriek tomu na Slovensku ďalej vykonával činnosť. "Ministri si nemôžu robiť, čo chcú. Nemôže tolerovať kriminálnika v talári," myslí si Štefan Harabin.

Podľa ministra spravodlivosti to nie je také jednoduché. Šoférovanie pod vplyvom alkoholu bolo v tom čase na Slovensku len priestupkom. "Rozsudok Najvyššieho súdu na čele s pánom Harabinom nie je v poriadku, nie je správny. Podľa môjho názoru ide o svojvôlu," tvrdí minister spravodlivosti Tomáš Borec.

Politické rozhodnutia

Rozhodnutie sa nepozdáva ani šéfke Najvyššieho súdu Daniele Švecovej. "Ja osobne s ním nesúhlasím, hlavne s tými dôvodmi, kde sa značná časť venuje politike," uviedla Švecová. 

"Politicky ho nechali pojednávať a teraz hovoria, že rozhodnutie, ktoré zdokmunetovalo všetko čo porušili ministri, je politické?" pýta sa Harabin.

Harabin: všetko som vyhral

Pre tento rozsudok hovorí minister Borec o disciplinárnom konaní voči Štefanovi Harabinovi. K tejto otázke sa Švecová odmietla vyjadriť.

Ak by Harabinovi hrozilo disciplinárne konanie, podľa jeho slov sa ho neobáva. "Teším sa. Desať advokátov si zoberiem a určite prehrá. Ved ja som doteraz všetko vyhral," dodal Harabin.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy