Polojasno
20°
Bratislava
Predpoveď počasia na víkend. Začína sa babie leto
Zdielať na

Predpoveď počasia na víkend. Začína sa babie leto

SLOVENSKO / Víkend odoženie mraky a teplota na teplomeroch sa vyšplhá na príjemné teploty. Prečítajte si predpoveď počasia na víkend a začiatok pracovného týždňa.

"V sobotu sa oblačnosť presunie na východ Slovenska, západ krajiny bude bez oblakov a teplejší," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. V sobotu na západe krajiny vystúpi teplota na maximálne 23 stupňov.

Na strednom Slovensku bude takmer rovnako ako na západe, len na severe a Liptove bude v dopoludňajších hodinách viac oblakov. Na severe vystúpi teplota na 16, 17 stupňov Celzia.

V nedeľu bez dáždnikov

"Na východe Slovenska bude v sobotu veľa oblakov, dopoludnia môže aj spŕchnuť. Popoludní sa môže oblačnosť trhať," hovorí meteorologička.

V nedeľu dáždnik nebudete potrebovať. Budeme sa nachádzať medzi dvoma tlakovými oblasťami. Jedna bude oblasť nízkeho tlaku vzduchu, druhá obloasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá bude ovplyvňovať aj našu krajinu.

Teplý vzduch

"Medzi týmito oblasťami k nám začne prúdiť od juhu teplý vzduch," vysvetľuje Jarošová. To znamená, že nedeľa bude slnečná na celom území našej republiky. Na západe s teplotou 26 stupňov Celzia. Na konci týždňa nám môže znepríjemniť voľno len silnejší vietor.

Celú predpoveď počasia si pozrite v priloženom videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy