Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na Kysuciach zadržali deväť migrantov, putovali do Medveďova
Zdielať na

Na Kysuciach zadržali deväť migrantov, putovali do Medveďova

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Veľký príliv utečencov je už cítiť aj na Kysuciach. A nie je to krátkodobá záležitosť. Aj v piatok cudzineckí policajti odvážali z tohto regiónu ďalších migrantov. Ich cesta potom viedla do utečeneckého tábora v Medveďove.

Podľa informácií televízie JOJ ich priviezli do Kysuckého Nového Mesta vo štvrtok večer. Medzi deviatimi  utečencami zo Sýrie bolo 5 detí. Prespali na tunajšej stanici oddelenia cudzineckej polície.

V piatok ráno, keď odchádzali migranti preč, dbali na to, aby mali na cestu dosť pitnej vody. Keď sú hladní, cudzineckí policajti im chodia aj kupovať jedlo do blízkej reštaurácie za svoje stravné lístky.

Medzinárodný rýchlik

Toto zďaleka nie sú prví utečenci, ktorí sa ocitli na Kysuciach. Problém ľudí, ktorí opustili svoju krajinu, v tomto regióne riešia celé prázdniny. "Ani ich nevidíte, nepustia ich z autobusu," hovorí obyvateľ susedného domu.

Boli tu ľudia z Bangladéša či Ghany. Ide o migrantov, ktorí v Budapešti nastúpia na medzinárodný rýchlik, ktorý smeruje do Berlína. Česi ich však na svojom území zadržia vo vlaku a vrátia naspäť na Slovensko.

Putovali do Medveďova

"Osoby boli v rámci readmisnej dohody prevzaté z Českej republiky. Budú zaistené a v rámci readmisnej dohody budú vrátené do Maďarska,“ tvrdí hovorca polície Michal Slivka.

Piatkovú skupinu utečencov policajti z Kysúc odovzdali kolegom z Banskej Bystrice. Migranti putovali do  Medveďova.

Na mieste bola redaktorka Iveta Marešová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy