Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovák zachytil krásy Vysokých Tatier v krátkom filme
Zdielať na

Slovák zachytil krásy Vysokých Tatier v krátkom filme

BRATISLAVA / Za krásnou prírodou a zážitkami nemusíte cestovať až na druhý koniec sveta, stačí hľadať na Slovensku. Uvedomil si to aj bloger Martin Péchy, ktorý zobral kameru a spolu s priateľmi prešiel Vysoké Tatry aby dokázal, aké krásy ponúka Slovensko. Z jeho dobrodružstva vznikol krátky pôsobivý film.

Túra

Tento nápad vznikol úplne náhodne. Martin Péchy spolu s kamarátom chceli natočiť film na Slovensku. Nakoniec sa rozhodli pre Vysoké Tatry. Podľa plánu v júli vyrazili na túru na Teryho chatu. "Ešte ráno sme nevedeli, či vôbec vyrazíme na cestu. Som veľmi rád, že sa to nakoniec podarilo. Natočili sme veľa skvelých záberov a veľa sme toho videli a zažili." spomína Martin Péchy.

Martin s kamarátom nasadli v Košiciach do vlaku a cestovali do Starého Smokovca. Odtiaľ pokračovali pešo až na Teryho chatu. Cestou navštívili rôzne iné chaty po ceste, osviežili sa pri vodopádoch a dokonca strel líšku.

Tvrdá práca

Zažili taktiež v akcii vysokohorského nosiča, ktorý niesol tovar na chatu. "Vtedy sme si uvedomili, akú náročnú cestu musia horskí nosiči absolvovať, keď nosia všetky tie veci. Majú môj rešpekt a uznanie," dodáva Martin.

Približne mesiac po prvej túre si Martin naplánoval ďalšie dobrodružstvo, aby mohol dokončiť tento film. Tentokrát v početnejšej skupine. K nemu a kamarátovi sa pridali ďalšie dve kamarátky. Cieľ znel tentokrát Zbojnícka chata. "Bola to náročná trasa. Už sme sa chceli parkrát otočiť a ísť naspäť, ale nakoniec sme dorazili do cieľa," spomína Martin, ktorý dodáva, že to bol úžasný zážitok.

Pozrite si krátky film Martina Péchyho z jeho cesty Vysokými Tatrami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy