Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zlodej babrák. Policajtom pomohli stopy v hasiacom prášku
Zdielať na

Zlodej babrák. Policajtom pomohli stopy v hasiacom prášku

REPEJOV / Poriadnu spúšť ktosi cez víkend zanechal na obecnom úrade v Repejove (okres Medzilaborce). To, čo zlodej neukradol, postriekal hasiacim prístrojom, no zrejme už nemyslel na to, že v prášku na zemi po ňom ostanú stopy. Topánky zamestnancov úradu preto skončili na polícii.

"Polícia v Medzilaborciach udalosť dokumentuje a preveruje všetky okolnosti tohto prípadu," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Zaujímavé je, že vlámačka prišla práve v čase výmeny na starostovskom poste po opakovaných komunálnych voľbách. "Práve v ten deň som mal prevziať úrad po bývalom starostovi, zhodou okolnosti úrad vykradli," opisuje nastupujúci starosta Peter Cipka.

Odtlačky prstov

Nový starosta sa netajil tým, že chce poriadne preveriť hospodárenie svojho predchodcu. Krádež preto nepovažuje za náhodu. "Zrejme zmizli nejaké dokumenty. Celý úrad je zničený, som zvedavý, ako budeme robiť audit, ktorý sme plánovali," hovorí.

Policajti odobrali odtlačky prstov z okna. Zrejme práve tadiaľ sa páchateľ dostal dnu. Odtlačky prstov však neboli tým jediným, čo humenských kriminalistov zaujímalo. V ich rukách skončili aj topánky každého jedného človeka, ktorý pre obec pracuje.

Stopy v prášku

Zlodej najprv všetko rozhádzal, a potom to postriekal hasiacim prístrojom. Zrejme ale nedomyslel, že v prášku na zemi zanechá stopy. Topánky zamestnancov si odviezli policajti. Z budovy zmizli krovinorezy, kosačka, motorová píla aj elektrické náradie. Či chýbajú aj dôležité dokumenty, polícia zatiaľ nevie.

"Poverený príslušník OO PZ Medzilaborce začal v tomto prípade trestné stíhanie zatiaľ pre prečin krádeže," tvrdí Migaľová.

O incidente nakrútila reportáž redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy