Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Martinko bol hospitalizovaný v nemocnici dlhšie ako mal, mama si poňho neprišla
Zdielať na

Martinko bol hospitalizovaný v nemocnici dlhšie ako mal, mama si poňho neprišla

ŽEHRA / Väčšina rodičov, ktorí majú dieťa v nemocnici, doslova ráta minúty, kedy ho prepustia domov. To však nie je prípad mladej matky zo Žehry (okres Spišská Nová Ves). Jej najmladší syn bol hospitalizovaný, no potom ho akosi z nemocnice zabudla vziať.

Pätnásťmesačný Martin bol na detskom oddelení hospitalizovaný s bronchitídou. Chlapec nadsluhuje v nemocnici už 5 dní. Matka si po neho neprišla.

Martinova babka tvrdila, že nevie, prečo si Valika svojho syna ešte domov nedoniesla. Neskôr už hovorila o peniazoch. "Prišla polícia, tak asi v pondelok mal chlapec prísť domov. Nemá začo ísť, bo nemá žiadne peniaze. Žiadnu korunu nedostane ona," tvrdí babka.

Sestričky zastúpili matku

"Pacient hospitalizovaný na detskom oddelení mal byť v pondelok prepustený do domácej liečby. Rodičia boli od pondelka opakovanie urgovaní, aby si dieťa vyzdvihli," informuje hovorkyňa  Marta Csergeová.

Zatiaľ sa oňho staral personál nemocnice. Dieťa pravidelne kŕmili a prebaľovali. Sestričky tak zastupovali povinnosti Martinových rodičov. Vyzerá to tak, že Valika výchovu svojich deti nezvláda.

Prišla v piatok

"Ešte som adoptovala jej dve deti. Ona mala 5, jedna do ústavu, jedno ona brala," dodáva babka.

"V podobných prípadoch nemocnica kontaktuje orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ktorý potom situáciu prešetruje a na základe výsledkov prijíma opatrenia," hovorí riaditeľka kancelárie generálneho prokurátora Jana Lukáčová.

Matku od pondelka niekoľkokrát hľadali aj policajti zo Spišských Vlách. Tí jej neustále pripomínali, aby si svoje dieťa z nemocnice vyzdvihla. "Stalo sa tak až v piatok," povedala Csergeová.

Pre Martina si prišla do nemocnice po piatich dňoch jeho matka. NProblémom s úradmi sa aj tak nevyhne.

Téme sa venuje redaktor Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy