Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Krkavčí rodičia sa rozhodli zabiť svoje ešte nenarodené dieťa
Zdielať na

Krkavčí rodičia sa rozhodli zabiť svoje ešte nenarodené dieťa

LODŽ / Manželský pár sa totiž rozhodol zabiť svojho ešte nenarodeného chlapčeka. Aj napriek tomu, že dieťa prišlo na svet predčasne, malo šancu prežiť. Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Prípad sa stal v poľskom meste Lodž. Mladí rodičia sa rozhodli zavraždiť svoje ešte nenarodené dieťa. Preto u 33-ročnej matky vyvolali predčasný pôrod v siedmom mesiaci tehotenstva.

Telo zakopal

"Kúpili lieky, ktorými spustili pôrod. Počas neho dieťa nasilu vybrali z lona matky a vhodili do tašky," opisuje hovorca polície Mariusz Ciarka. Novorodenca otec vyhodil najskôr do kontajnera. Tam pravdepodobne predčasne narodený, ale napriek všetkému životaschopný chlapček, zomrel. Potom ho 34-ročný Kornel preniesol do lesa, kde telo zakopal. O niekoľko dní neskôr mŕtvolku objavil náhodný muž.

Policajtom sa nakoniec na základe DNA analýzy podarilo rodičov novorodenca vypátrať. Okamžite ich preto zadržali. "Mali už dve deti a keď sa žena dozvedela, že je tehotná, tretie dieťa už nechceli," pokračuje Ciarka.

Desaťročné väzenie

Prípadom sa začal zaoberať aj súd, pred ktorým rodičia vypovedali. Rozhodoval v zrýchlenom konaní. "Na  jednej strane žena tvrdila, že chcela dieťa porodiť, na druhej strane, čo je šokujúce, obaja sa o novorodencovi vyjadrovali ako o „TOM“ čiže ako o veci, nie ako o živej bytosti," povedal počas súdneho procesu sudca Marek Chmiela.

"Pred súdom akoby sa ich láska vytratila, jeden obviňoval toho druhého a snažili sa minimalizovať svoj podiel viny," dodáva hovorca polície.

Konečný rozsudok je už právoplatný, manžela odsúdili na 10-ročné väzenie, 33-ročná Monika dostala 6-rokov. V jej prípade boli poľahčujúce okolnosti. "V prípade obvinenej Moniky bral súd do úvahy, že po pôrode bola v stave nepríčetnosti," dodáva sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy