Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kolaps fabriky na východe, úrady sa rozhodli opravovať most
Zdielať na

Kolaps fabriky na východe, úrady sa rozhodli opravovať most

MICHALOVCE / V týchto dňoch sa začala veľká rekonštrukcia hlavného medzinárodného cestného ťahu smerom na Ukrajinu. Plánovači sa ale niekde pomýlili, pretože práce na jednom z mostov v Michalovciach spôsobili nadnárodnej firme kolaps výroby. Zamestnanci totiž meškali do práce a nebude to zrejme ojedinelý prípad.

"Vo výrobe vznikol zamestnávateľovi prestoj 40 minút, ktorý spôsobil nesplnenie objednávok pre zákazníka BMW a tento prestoj musíme dohnať v nadčasoch a zaplatiť zamestnancom," píše sa v stanovisku spoločnosti Yazaki Wiring Technologies Slovakia s.r.o.

Fabrika bez ľudí nemá zmysel. Príčinou meškania zamestnancov je rekonštrukcia mosta, na ktorom ale nikto nepracuje.

"Na stavbách sa pracuje v predĺžených smenách cez týždeň a práce prebiehajú aj v dňoch pracovného voľna a dňoch pracovného pokoja. Realizácia prác na rekonštrukcii cesty a rekonštrukcii v noci nie je možná," stojí v stanovisku Slovenskej správy ciest.

Tritisíctristo zamestnancov

Rekonštrukcia má trvať do konca roka. Japonskí majitelia firmy túto lehotu pochopiť nevedia. Vo fabrike pracuje 3300 ľudí, ktorých pracovné miesta sú v ohrození.

"Ak realizátor stavby nezabezpečí trojzmennú a víkendovú opravu komunikácie, môže to mať z dlhodobého hľadiska likvidačné účinky pre firmu," píše sa v stanovisku japonskej spoločnosti.

Situáciu už pomáha riešiť polícia a prispôsobili sa aj zamestnanci, ktorí zmenili svoje dopravné návyky.

Pre rekonštrukciu kolabovala výroba fabriky, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy