Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Štvorročné dieťa aj pes: policajti z Prievidze sa zmenili na záchranárov
Zdielať na

Štvorročné dieťa aj pes: policajti z Prievidze sa zmenili na záchranárov

PRIEVIDZA / Prievidzskí mestskí policajti zachraňovali v priebehu niekoľkých dní štvorročné dieťa, ale aj psa. V oboch prípadoch zo zamknutého auta. Dieťa dostali von až po rozbití okna a vyviazlo bez následkov. Pes, ktorý bol zavretý v inom aute niekoľko hodín, však napriek rýchlemu zásahu uhynul.

Majiteľ nechal svojho psa zatvoreného v aute niekoľko hodín. Jeho šance na prežitie neboli takmer žiadne.  Pes zúfalo štekal, a tak ľudia z paneláku zavolali mestských policajtov. Tí po príchode uvideli trpiace zviera. Vedeli, že je zle.

"Oznam bol pravdivý, vozidlo bolo uzavreté, pozatvárané okná a vo vnútri sa nachádzal pes, pravdepodobne pitbul," informuje preventista z mestskej polície Vít Zajac.

Pes vylučuje teplo nosom

"Keď sa pes uzavrie do auta bez vody, je tam riziko prehriatia organizmu, ale aj smrti," tvrdí veterinár Milan Sarvaš. Okamžite zavolali kolegov zo štátnej polície a rozbehli sa zháňať majiteľa.

"Koža psa je nepriepustná u psa. Pes dokáže teplo vylúčiť iba nosným priestorom," opisuje Sarvaš.  Pes začal strácať vedomie. To už k autu prišiel jeho majiteľ. Začal ho oblievať vodou a utekal s ním k veterinárovi. "To už nepomohlo a pes uhynul," dodáva Zajac.

Deň predtým zachraňovali štvorročného chlapčeka. Toho jeho mama nechtiac vymkla v aute. "Dieťa bolo dnu asi 15 minút, dieťa nevedelo otvoriť dvere zvnútra," opisuje Zajac.

Hrozilo, že malý chlapček skolabuje, a tak sa mestskí policajti rozhodli pre radikálne riešenie. "Museli rozbiť bočné okienko a dieťa vytiahli von dehydrované," dodáva preventista.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy