Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ľudská krutosť. Vyhodili starého slepého psa
Zdielať na

Ľudská krutosť. Vyhodili starého slepého psa

NITRA / Krutým spôsobom sa niekto v okolí Nitry zbavil staršieho slepého psa. Kríženec ratlíka skončil pri rýchlostnej ceste. Bol zmätený a preľaknutý. Ratovali ho ľudia z útulku.

Psa, ktorý pobehoval v okolí benzínky, si úplnou náhodou všimli ľudia z Martina, ktorí išli okolo. "Nebolo tam nič naokolo len benzínka. Ten pes tam krúžil," opisuje Tereza, ktorá zavolala pomoc.

"Bol veľmi zmätený. Keď som na neho zavolala priblížil sa a potom sa zľakol," pokračuje. Vystrašené zviera sa jej chytiť nepodarilo.

Psíkovi na pomoc prišli ľudia z útulku. Ani tí to nemali jednoduché. V provom rade museli dať pozor, aby vystresovaná sučka pred nimi nezutekala na cestu. Lákali ju  na konzervu s mäsom.

Bolo šťastím, že sa nedostala bližšie k ceste a nespôsobila dopravnú nehodu.

Všetko nasvedčuje tomu, že starú sučku na tomto mieste niekto vyhodil. 

"Je neuveriteľné, akí sú ľudia. Psík mal viac rokov, bol to vyžitý pes a musel bývať s rodinou. Je to naozaj smutné," hovorí zástupca útulku zvierat František Kubíček.

Náhoda či úmysel?

Špecialista z útulku pripustil aj možnosť, že psíka mohli na mieste zabudnúť, ale to by sa po neho vrátili, čo sa nestalo. Majitelia ho zrejme nechceli iba preto, že má problém so zrakom.

Pozrite si záchranu slepého psíka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy