Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Na Slovensku vyčíňal vietor. Prevracal kamióny aj billboardy
Zdielať na

Na Slovensku vyčíňal vietor. Prevracal kamióny aj billboardy

ROŽŇAVA/BRATISLAVA / Silný vietor potrápil vodičov pri obci Hrhov (okres Rožňava). Za horským priechodom Soroška sa na hlavnom ťahu tvorili veľké kolóny. Cesta bola miestami neprejazdná. Na hlavnom ťahu vietor z cesty sfúkol päť kamiónov. V Bratislave zase padali stromy a billboardy.

Kamionisti mali čo robiť, aby svoje autá udržali na ceste. "Ešte sme tu taký vietor nezažili. Zažili sme tu silné vetry, ale toto, čo dnes vystrája vietor...," uviedol Pavol Tóth z asistenčnej služby.

Prevrátené kamióny

Na kilometrovom úseku ostalo na hlavnom ťahu ležať až 5 kamiónov. "Začalo mi prevracať auto, už sa nedalo udržať a prevrátilo ma," povedal jeden z vodičov.

Osobné autá odkláňali policajti cez obec, autobusy nejazdili vôbec. Tie, ktoré smerovali do Košíc prečkali silný vietor odparkované v dedine. Do práce ani do školy sa nikto z cestujúcich nedostal.

Hasiči na návesoch rozrezávali plachty a snažili sa kamióny dostať späť na kolesá. "Je náročné vôbec sa pohybovať, nie to ešte pracovať," dodal Tóth.

Pozrite si reportáž Martiny Molčanovej:

Popadané billboardy

Varovania meteorológov sa naplnili do bodky a mnohí zažili ničivý vietor na vlastnej koži aj v Bratislave. Hasičov počasie poriadne potrápilo. Padali stromy ale aj billboardy.

Hasiči zasahovali viac ako desaťkrát. Vietor zničil strechu aj billboardy. Dohromady mali 50 výjazdov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy