Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vietor, sneh aj mráz! Slovensko trápi počasie
Zdielať na

Vietor, sneh aj mráz! Slovensko trápi počasie

SLOVENSKO / Slovensko hneď v utorok z rána prekvapilo počasie. Bratislavčanov do práce a do škôl dokonca vyprevádzal sneh. Na mnohých miestach sa k zimnému počasiu pridal aj nepríjemný vietor, ktorý spôsobil nemalé škody.

Premenlivé aprílové počasie sa predviedlo už na konci marca. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal na utorok a na stredu výstrahy pred vetrom pre celé územie Slovenska.

Druhý stupeň výstrahy platí pre okresy Rožňava, Gelnica, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Martin, Žilina, Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo.

Rýchlosť vetra tam môže v nárazoch dosiahnuť 25 až 35 metrov za sekundu.

Meteorológovia vydali tiež výstrahu prvého stupňa pred vytváraním snehových jazykov a závejov vo viacerých okresoch na severnom Slovensku a v severnej časti východného Slovenska.

Sneh ale prekvapil aj ľudí vo vyššie položených častiach Bratislavy. Počasie tu skôr pripomínalo blížiace sa Vianoce a nie Veľkú noc.

Pozrite sa, ako to v utorok ráno vyzeralo na Slovensku:

Sneh na cestách

Vodiči by mali byť na cestách opatrnejší ako obyčajne. Diaľnice i rýchlostné cesty sú zjazdné, ale na cestách v okolí Piešťan a Kremnice je povrch vozoviek pokrytý snehom.

Prudký vietor

Nepríjemné počasie umocňuje aj silný vietor. V Snine si dokonca takto silný ani nepamätajú. Z rodinného domu odtrhol časť murovanej steny a tehly začali padať na zem. Prudký vietor tu vytrhol zo zeme aj niekoľko mohutných stromov s koreňmi.

Pozrite si reportáž zo skazy v Snine:

Vietor úradoval aj na Spiši. Na jednej z budov v centre Spišského Podhradia strhol strechu. Obrovský kus plechu s drevenou konštrukciou spadol priamo na cestu a chodník. Akoby zázrakom sa nikomu nič nestalo. Neďaleko sa dokonca hrali deti.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy