Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Riaditeľ žilinskej nemocnice po výpovedi 25 sestier odstúpil
Zdielať na

Riaditeľ žilinskej nemocnice po výpovedi 25 sestier odstúpil

ŽILINA / Riaditeľ žilinskej nemocnice Štefan Volák odstúpil. Spravil tak potom, ako ho minister zdravotníctva Viliam Čislák vyzval, aby prijal osobnú zodpovednosť po výpovediach sestier z centrálnej JIS-ky.

Po napätej situácií v Žiline, ktorá vyvrcholila výpoveďami sestier z centrálnej Jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline, sa minister zdravotníctva Viliam Čislák osobne zaujímal o situáciu v žilinskej nemocnici.

Vyzval riaditeľa Štefana Voláka, aby prijal osobnú zodpovednosť za vzniknutú situáciu.

Riaditeľ túto výzvu prijal a odstúpil.

Hrozil zrušením JIS-ky

Dvadsaťpäť zdravotných sestier centrálnej JIS-ky žilinskej fakultnej nemocnice podalo v piatok hromadnú výpoveď pre nezvládnuteľný počet nadčasových hodín.

Riaditeľ nemocnice Štefan Volák v reakcii na to pohrozil, že ak nebude mať dosť sestier, centrálnu JIS zatvorí a intenzívnu starostlivosť o pacientov vráti na jednotlivé oddelenia. ""Pokiaľ budú trvať na výpovediach, ja ich príjmem. Tento systém JIS-ky tu nebol kým som prišiel a nemusí byť ani teraz," povedal.

Výzva ministra

Volák uviedol, že nerozumie hromadnej výpovedi, ktorú sestry podali. Podľa neho o všetkom diskutovali ešte minulý týždeň a dohodli sa na požadovanom znížení počtu nadčasov, ako aj na čerpaní náhradného voľna a preplácaní nadčasových hodín.

O celú vec sa začal zaujímať aj minister zdravotníctva Čislák a až po jeho výzve sa Volák rozhodol odstúpiť.

V piatok dalo výpoveď 25 sestier centrálnej JIS-ky. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy