Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na Tatry sú zvedaví aj Číňania či Indovia
Zdielať na

Na Tatry sú zvedaví aj Číňania či Indovia

POPRAD / Vypadli nám turisti z Ruska a Ukrajiny, a možno ich už čoskoro nahradíme exotickejšími návštevníkmi. Také sú plány tých, ktorí pracujú v oblasti cestovného ruchu. Budú k nám chodiť oddychovať Číňania, Japonci alebo Indovia? Že vraj už čoskoro a nebude ich málo.

Práve pre nekonečnú pohodu sa oplatí do Vysokých Tatier prísť. A pritom vôbec nevadí, že niektorí Číňania, Japonci alebo Kórejci ani nevedia, kde Vysoké Tatry sú.

Najmenšie veľhory

"Máme najmenšie veľhory na svete, tak určite sú zaujímavé a lákavé," myslí si Zuzana Fabiánová. Dosiaľ to nie je s exotickými turistami v našich horách žiadna sláva. "Sú to len nejaké dve percentá," informuje riaditeľka regiónu Poprad Lenka Maťašovská.

Ale tí, čo v cestovnom ruchu pracujú, chcú čisla väčšie a tak do Tatier pozvali svojich kolegov z Maďarska, Poľska a Česka a podpísali zmulvu o tom, že chcú nielen do Tatier, ale aj do celej Európy pritiahnuť viac turistov z exotiky a zámoria.

Je tu pokoj a ticho

"Tatry sú svojim spôsobom unikátne pre ľudí z takýchto destinácii. Oni prídu z preľudnených oblastí do krásnej prírody, je tu pokoj, je tu ticho, oni toto doma nepoznajú," myslí si riaditeľka SACR Marta Kučerová.

V Tatrách nakrúcala redaktorka Mária Pavlíková:

Pozrite si, aké podmienky ponúka lyžiarske stredisko JASNÁ v Nízkych Tatrách a čo na vás čaká vo Vysokých Tatrách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy