Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pellegrini v reklame na súťaž The School Dance, môže prísť o plat
Zdielať na

Pellegrini v reklame na súťaž The School Dance, môže prísť o plat

BRATISLAVA / Predseda parlamentu Peter Pellegrini môže mať problém pre reklamu, v ktorej účinkoval. Išlo o propagáciu tanečnej súťaže. Podľa bývalého poslanca Ondreja Dostála tým porušil zákon. Pellegrini by tak mohol prísť dokonca o ročný príjem.

Podnet na predsedu parlamentu Petra Pellegriniho pre možné porušenie zákona o konflikte záujmov podal výboru pre nezlučiteľnosť funkcií bývalý poslanec Ondrej Dostál.

"Nejde o nič nekalé, ide o podporu detskej súťaže, ktorá tu je už niekoľko rokov," háji sa Pellegrini.

Predseda parlamentu by mal podľa Dostála výboru vysvetliť natočenie reklamného spotu pre súťaž The School Dance.

"Ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov verejným činiteľom zakazuje používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu," argumentuje Dostál.

Pellegrini v reklame na súťaž The School Dance:

Ročný príjem

Dostál v podnete výbor pre nezlučiteľnosť funkcií žiada, aby konštatoval porušenie zákona Petrom Pellegrinim a uložil mu pokutu v sume zodpovedajúcej dvanásťnásobku jeho mesačného platu.

Parlamentný výbor by mal hovoriť aj o tom, že organizátor je prepojený s firmou Agemsoft, ktorá dodáva ministerstvu školstva vzdelávací portál Planéta vedomostí.

"Podotýkam, za môjho pôsobenia na ministerstve školstva žiadnu novú zákazku táto spoločnosť nedostala a ani nepodpísala," ohradil sa šéf parlamentu.

Predseda parlamentu zverejnil reklamné video na svojej facebookovej stránke. Nachádza sa tiež na webovej stránke súťaže.

O reklame hovorili aj poslanci v parlamente:

Súvisiace články