Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovensko bojuje so snehom, spoje meškajú
Zdielať na

Slovensko bojuje so snehom, spoje meškajú

SLOVENSKO / Po víkende nás opäť čaká pracovný týždeň, ktorý sa bude niesť v znamení poriadnej zimy. Na naše územie totiž zo severu putuje studený vzduch. Na väčšine nášho územia sneženie komplikuje dopravu, meškajú spoje mestskej dopravy i vlaky.

V nedeľu na našom území zasnežilo i fúkal studený vietor. Pondelok nie je veľmi iný.

Na naše územie prechádza studený vzduch od severu a teplý front od západu priniesol sneženie.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

"Maximálna teplota bude od -4 do 2 stupňov," informovala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Hrozba lavín

Vietor síce ustáva, ale stále fúka prevažne severák do 25 kilometrov za hodinu, v nárazoch okolo 45 kilometrov za hodinu.

Hory sú oblačné až zamračené, často sa objavia snehové prehánky. Vo výške 1500 metrov okolo poludnia od -8 do -4 stupňov. Aj tu treba počítať so silným vetrom.

Za posledných 24 hodín pripadlo od piatich do tridsiatich centimetrov nového snehu. Nový sneh je vplyvom vetra rozložený veľmi nerovnomerne.

Na mnohých miestach sa na svahoch nachádzajú nebezpečné snehové dosky a vankúše. Na hranici lesa je veľké množstvo previateho snehu, až do sto centimetrov. Vo vysokohorskom teréne preto hrozí lavínové nebezpečenstvo.

Doprava v Bratislave

Husté sneženie opäť trápi hlavné mesto a spôsobuje meškanie liniek mestskej dopravy. Zdržanie môže byť od 10 do 20 minút. Problémy sú najmä v kopcovitých terénoch. Niektoré linky nejazdia.

Zasnežené sú aj cesty pod Tatrami. Cestári pre husté sneženie a vietor nezvládajú udržať všetky úseky v zjazdnom stave.

Pre záveje je od nedele uzavretý horský priechod Šuňava.

Meškajú i vlaky z Rakúska do Bratislavy. Niektoré sú dokonca odrieknuté. Dôvodom je silné sneženie v okolí Viedne. Čas prepravy sa tak môže značne predĺžiť.

Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy