Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Súrodenci Erik a Dávid mali vďaka Nadácii TV JOJ požehnané Vianoce
Zdielať na

Súrodenci Erik a Dávid mali vďaka Nadácii TV JOJ požehnané Vianoce

ZBOJ / V obci Zboj (okres Snina) sa zastavil Ježiško. Štáb televízie JOJ navštívil pravoslávnu rodinu, ktorá mala ako mnohí pravoslávni veriaci Štedrý večer. Dvom školákom urobil krásne sviatky ešte krajšími anonymný darca z Košíc.

Mladá rodina s dvoma synmi, školákmi Dávidom a Erikom, žije v dvoch skromne zariadených izbách. Ich matka Katka si nevie nájsť prácu a nemôže si dovoliť dochádzať desiatky kilometrov do mesta. S manželom sú na tom rovnako.

Kupovanie darčekov na Vianoce preto neriešia. Nemajú dostatok finančných prostriedkov, aby deťom urobili radosť. Dávid a jeho brat Erik si nájdu pod stromčekom vždy iba jednu hračku.

Plné vrecia darčekov

Väčšinou ich čaká spoločenská hra, aby sa obaja zabavili. Tohtoročné pravoslávne Vianoce ale bolo všetko inak. Katka chystala štedrovečerný stôl, keď na dvere zaklopal Ježiško. Priniesol dve obrovské vrecia plné darčekov.

Deti neverili vlastným očiam. Pod stromčekom si našli napríklad tablet. "Hííí, nový tablet. Neverím!" znela reakcia.

Katka si nemôže dovoliť deťom kúpiť veci naraz. Jeden mesiac kúpi jednému chlapcovi bundu a topánky, druhý mesiac druhému. Pre seba si rodičia kupujú veci len výnimočne. Prvoradé sú ich deti.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články