Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zlaté týždne v Tatrách lákajú Ukrajincov aj Čechov
Zdielať na

Zlaté týždne v Tatrách lákajú Ukrajincov aj Čechov

POPRAD / Keď sa vo Vysokých Tatrách povie zlaté týždne, myslí sa tým obdobie od Vianoc do asi polovice januára. Vtedy býva zvyčajne najviac hostí a lyžiarske svahy sú plné. Vývoj zimy však tento rok vyvolával na čelách prevádzkovateľov zjazdoviek výrazné vrásky.

Všetko je tak, ako má byť. Je bielo, mrzne, lyžiari behajú, stoja, spúšťajú sa, padajú a usmievajú sa. "Teraz sa to vylepšilo, k tomu umelému pripadol aj prírodný sneh, takže to drží a veľmi dobre sa lyžuje," hovorí lyžiar Ladislav.

Dobrá sezóna

Katastrofické predpovede sa nenapĺňajú, skôr naopak. "Vyzerá to tak, že to  bude výborná sezóna, snehu máme dosť. Čo sa týka štruktúry národností, tak 55 percent tvoria Slováci, potom sú to Česi, Poliaci a vo väčšom počte sa začínajú objavovať aj Ukrajinci a hostia z Pobaltia," vymenováva Lenka Maťašovská z Regiónu Vysoké Tatry.

"Prešli sme 50 metrov, rozjazďujeme sa na začiatku sezóny," hovorí poľská turistka. Ako to už býva, občas niekto skončí aj na zemi. "Doteraz sme zasahovali štrnásťkrát, z toho sedemkrát počas vianočných sviatkov. Zväčša išlo o menej závažné poranenia, ale bola aj zlomená ramenná kosť," hovorí predseda DZ THS Jaroslav Švorc.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy