Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Policajt zachránil ženu (21) z horiaceho auta
Zdielať na

Policajt zachránil ženu (21) z horiaceho auta

DEMANDICE / Dvadsaťjedenročnej žene zachránil po dopravnej nehode život policajt, ktorý išiel náhodne okolo. Stalo sa to za dedinou Demandice. Dominika zostala v aute, ktoré začalo horieť, uväznená. Dá sa povedať, že táto mladá žena sa na Vianoce druhýkrát narodila.

Policajt mimo služby išiel domov z posilňovne, všimol si havarované auto. Vo vnútri bola zakliesnená 21-ročná Dominika. "Pribehol som k vozidlu a videl som, že mladá slečna je vo vnútri a snaží sa otvoriť, ale nejde jej to," opisuje policajt Miroslav.

Bola v šoku

Vozidlo bolo prevrátené na boku zo strany vodičky, poškodené  boli aj dvere na strane spolujazdca. Mladá žena bola navyše v šoku. Plakala a hľadala mobilný telefón. Policajt ju najskôr musel upokojiť, aby s ním spolupracovala.

"Stála na nohách a snažila sa otvoriť dvere. Nemala silu vytlačiť dvere aj psychika robí svoje," pokračuje policajt. Muž sa snažil otvoriť dvere na strane spolujazdca. Išlo o nebezpečnú situáciu, všetko musel robiť mimoriadne opatrne.

Zhorelo do tla

"Auto sa dosť kývalo, bál som sa, že padne strechou na mňa, aby nebolo ešte horšie," dodáva Miroslav. Vodičku policajt z auta dostal. Obaja v tej chvíli netušili, čo nastane už o pár sekúnd.

"Potom, ako som sa otočil, z auta išiel hustý dym a začali šľahať plamene," opisuje policajt. Mladú ženu, ktorá vyviazla bez zranení, tak policajt vytiahol z vozila v poslednej chvíli. To zhorelo do tla aj so všetkými vecami.

Miroslav sa ako hrdina vôbec necíti, ľudský život zachránil už po druhýkrát. V minulosti ratoval aj topiaceho sa človeka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy