Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rodine zhorel dom, starosta prisľúbil pomoc
Zdielať na
Krimi

Rodine zhorel dom, starosta prisľúbil pomoc

DRIENOV / Požiar v obci Drienov (okr. Prešov) pripravil o strechu nad hlavou sociálne slabšiu rodinu. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Majitelia ale majú podozrenie, že im dom niekto úmyselne zapálil. Vianoce tak strávia zrejme u príbuzných.

Obyvatelia gazdovského domčeka sa prebudili do nepríjemného rána. Horieť im začala strecha v zadnej časti domu. Bola to len chvíla a požiar pohltil celú povalu.

Plamene si všimli neskoro

Majitelia domu si požiar všimli keď už bolo neskoro. Vybehli von. No už im neostávalo nič iné len sa bezmocne prizerať a zavolať hasičov.

Starosta ihneď povolal na pomoc aj ľudí na verejnoprospešných prácach. Tí aj pribehli no bola to práca pre profesionálov. "Bolo to rýchle," povedal sociálny pracovník.

Seno na povale

Hasičom komplikoval prácu silný vietor. "Na povale bolo veľa prebytočného materiálu a bolo tam vo veľkom množstve uskladnené seno," povedal veliteľ hasičského zásahu Peter Bartoš.

V dome bývala žena so svojimi synmi. Pred Vianocami prišli doslova o strechu nad hlavou. Peniaze na opravu nemajú, našťastie v dedine bývajú aj ich príbuzní, ku ktorým sa na sviatky uchýlia.

Pomoc prisľúbil aj starosta. "Musíme im pomôcť poprenášať veci," povedal starosta.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy