Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Minister Borec sa vyhol domácim prácam, skončil vo väznici
Zdielať na

Minister Borec sa vyhol domácim prácam, skončil vo väznici

DUBNICA NAD VÁHOM / Domácim prácam sa vyhol a radšej cestoval do práce. Reč je o ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi. Na Štedrý deň zavítal do väznice v Dubnici nad Váhom. Pozdravil nielen odsúdených, ale predovšetkým príslušníkov, ktorí ich strážia. Tým priniesol aj darček, vianočné koláčiky. Väzni mali na vianočnom stole kapustnicu, filé a čakali ich aj darčeky.

Za múrmi väznice v Dubnici nad Váhom je momentálne 499 odsúdených. Mnohí z nich tu prežívajú svoje prvé Vianoce. "Som tu sedem mesiacov a nebolo ľahké si tu zvyknúť. Človek príde a vidí samé mreže, je to šok," hovorí odsúdený.

Dostanú balíčky

Väznica v Dubnici nad Váhom patrí k ústavom s najnižším stupňom stráženia. Piati odsúdení mali šťastie a mohli na sviatky odísť domov. "Každý by bol najradšej vonku s rodinou. Moje vianočné prianie? Vidieť moju dcéru. To by mi stačilo," vymenovávajú väzni.

Počas Štedrého dňa mali väzni voľno a budíček im zazvonil o čosi neskôr. "Bola podávaná kapustnica, filé a odsúdený dostali balíčky," opisuje vedúci výkonu trestu Martin Fliacky.

Venuje sa deťom

S darčekom pre príslušníkov, ktorí odsúdených strážia, prišiel do väznice aj minister spravodlivosti Tomáš Borec. "Zaslúžia si, aby som ich prišiel pozdraviť, priniesol som im malý darček, niečo napečené. Všetci vnímajú vianočné sviatky ako niečo výnimočné, aj väzni si ho pripomínajú, je to cítiť aj vo väzniciach," myslí si minister.

Zatiaľ čo bol Borec na návšteve väznice, jeho manželka pripravovala vianočnú večeru a domácim prácam sa tak vyhol. "To nie je o vyhýbaní sa, hneď ako prídem domov, budem sa venovať deťom, aby manželka ešte stihla pripraviť večeru," dodáva.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Súvisiace články