Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Darček od premiéra. Fico priniesol hasičom ohnivú vodu
Zdielať na

Darček od premiéra. Fico priniesol hasičom ohnivú vodu

BRATISLAVA / K tradícii premiéra Roberta Fica patrí, že každoročne na Vianoce navštevuje hasičov. Tentoraz šamorínskych, ku ktorým patria i maličkí hasiči.

Premiér neveril, ako malí hasiči profesionálne zvládli požiar domu. "Skoro som odpadol, keď som ich zbadal," neskrýval prekvapenie Robert Fico.

Miniautíčka, mini uniformy, striekačky i náradie. Deti si už od mladšieho školského veku nacvičujú reálne zákroky proti požiaru. "Treba to maximálne podporiť. Myslím, že by sa z toho mohol stať aj nejaký model," povedal.

SITA

Vďaka od premiéra

Premiér však pôvodne prišiel navštíviť dospelých šamorínskych hasičov v sprievode ministra vnútra Roberta Kaliňáka. "Symbolicky tým chceme poďakovať všetkým na Slovensku," vysvetlil.

Najskôr absolvoval prehliadku techniky a priestorov zbrojnice, no a potom rozhovor so samotnými hasičmi. Tu aj vysvetlil, prečo každoročne na Vianoce navštevuje práve hasičov. "Mimoriadne som si ich obľúbil, pretože hasiči sú podľa mňa ako horolezci, teraz hovorím o takej kvalite ľudí," vyhlásil Fico.

Darček až po službe

Kým takto všetci rečnili, nestrážený okamih využil zrejme Ježiško a nakládol do miestnosti rad darčekových tašiek. "Sú to drobnosti, ale až po službe, dobre?" smial sa premiér.

Nuž pre hasičov ohnivá voda - to má predsa logiku. No a hasiči zas na oplátku pre premiéra pripravili špeciálnu pochúťku. "Dostali sme polievku - halászlé, naozaj bola veľmi, veľmi dobrá," priznal Fico.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy