Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Takto končia Vianočné trhy s 21- ročnou tradíciou
Zdielať na

Takto končia Vianočné trhy s 21- ročnou tradíciou

BRATISLAVA / Vianočné trhy s 21 ročnou tradíciou v hlavnom meste sú minulosťou. V Bratislave boli prvý raz v novodobej histórii v roku 1993. Vtedajšia inšpirácia prišla z Norimbergu, Bruselu, Strasbourgu či Stuttgartu.

69 stánkov

Občerstvenie či darčeky tento rok ponúkalo na Hlavnom a Františkánskom námestí 69 stánkov. Návštevníci si tu mohli pochutnať na cigánskej, sladkých i slaných lokšiach či na chlebe s masťou a cibuľou.

V ponuke bola aj medovina, varené víno, vianočný punč či rôzne cukrovinky. Darčeky mohli návštevníci trhov nakúpiť v 50 stánkoch, našli v nich napríklad ľudovo-umelecké výrobky, sviečky, mydlá či výrobky z kovu, textilu, skla i keramiky.

Strom z Rusoviec

Okrem jedla či darčekov bol počas Vianočných trhov pripravený aj hudobný program, pripravené sú koncerty i vystúpenia ľudových súborov. V predvianočnom čase sa na Hlavnom námestí vystrieda 50 súborov a 1 400 účinkujúcich.

Trhy tento rok zdobil vyše 13-metrový smrek obyčajný, ktorý hlavnému mestu venovala rodina z mestskej časti Rusovce.

Spolu s vianočnými trhmi fungovalo aj verejné klzisko na Hviezdoslavovom námestí, ktoré by malo ostať otvorené až do februára.

Pozrite si reportáž Bronislavy Gregušovej z ukončenia Vianočných trhov v Bratislave:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy