Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vráťte mandáty, odkazuje Frešo odídencom z SDKÚ
Zdielať na

Vráťte mandáty, odkazuje Frešo odídencom z SDKÚ

BRATISLAVA / Viac ako päť hodín trvalo pondelkové rokovanie prezídia strany SDKÚ-DS. A aj po včerajšku platí, že ak niekto chce odísť, nech odíde. Koľko z viac ako 4 000 členov SDKÚ ešte má, sa ukáže na zasadnutí ústrednej rady strany v roku 2015.

"Nechceme strane škodiť, nevieme jej pomôcť. Urobili sme, čo sme mohli. V strane sú napätia, takže to je celé zdôvodnenie," povedal novinárom v piatok Eugen Jurzyca.

"Pochopiť Pavla Freša je veľmi ťažké a neviem ho pochopiť. Nerozumiem, o čo mu ide. Môžem ale konštatovať, že ani Mečiarovi sa nepodarilo tak rýchlo pochovať HZDS ako Frešovi SDKÚ," tvrdí poslanec Viliam Novotný.

Napriek tomu, že Pavol Frešo ostal v parlamente už len s Ľudovítom Kaníkom necíti sa ako hrobár. "V žiadnom prípade nie a ten dôvod je jednoduchý. O všetkom rozhodujú voliči, nie funkionári," hovorí Frešo.

Vrátenie poslaneckých mandátov

Prezídium SDKÚ-DS žiada poslancov, ktorí vystúpili zo strany, aby vrátili svoje poslanecké mandáty, ktoré získali ako kandidáti za SDKÚ-DS. Uznieslo sa na tom prezídium strany. Vedenie chce, aby uvoľnili miesta ďalším kandidátom, ktorí za stranu SDKÚ-DS kandidovali a chcú naďalej presadzovať jej program a idey.

"Keď raz kandiduje za nejaké hodnoty, som povinný celé obdobie tie hodnoty napĺňať," myslí si Frešo.

Rossová sa vzdala

"Nechcem byť spájaná s Frešovým vedením SDKÚ-DS. Nechcem však prispievať k zániku politickej značky, ktorá má svoju históriu a stále aj odborný a ľudský potenciál na riešenie problémov tejto krajiny," uviedla Rossová s tým, že jej rozhodnutie zotrvať v SDKÚ-DS bude platiť dovtedy, kým v nej bude vidieť ľudí, ktorým ide o budúcnosť slovenskej demokratickej pravice, a nie o mocenské ovládnutie strany bez ohľadu na úplnú stratu voličskej podpory.

"Vyhýbam sa tomu, aby som na konkrétne prípady reagoval, ale vždy o tom voliči rozhodnú. A keď sa pozriem pár dní dozadu tak rozhodli o pani Rossovej v Starom Meste a úplne jasne," dodal Frešo.

Hoci z jedenásťčlenného poslaneckého klubu zostali len dvaja poslanci, Frešo sa osamelý necíti. "Úprimne povedané, cítil by som sa osamelý, keby nás opustili naši voliči," dodal predseda strany.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy